fbpx

מחירון אופנועים מוטו - גרסה דיגטלית

מטרו ימין 4 – sym
קאברג שחורי 205 על 35
קריסטלינו מתחת לתפריט xi
זונטס מתחת לשורת לוגו – אמצע 1
מטרו באנר שמאל הכי עליון xmax300
דוקאטי קוביה עליון גבוה – דזרט
קריסטלינו קובית צד xi
פוני pny באנר קוביה צידי
אישימוטו באנר קוביה שמאל
מוטוטאץ דקר
מידלנד שחורי 140 על 70
v12 באנר צידי
תמוז
אלבר טריומף קוביה עליון
עופר אבניר קוביה שמאל
קוב 140 על 70
סטפן
voge מוטו24 באנר r-125
HJC
מחירון אופנועים – קוביה שמאל תחתון
אודי דגן 140 על 70
שרקו
דוקאטי קוביה שמאל פניגלה v2

מבחן דרכים: Jaecoo 7

מבחן דרכים: Jaecoo 7

כתב: דניאל דהרי | בחנו: אריק רוזנבלום, דניאל דהרי | צילום: דניאל דהרי

אנחנו חיים במדינה מאוד מאתגרת, כלכלית ונפשית, ובתקופה שכזאת כל מה שאנחנו חושבים עליו זה פשוט להירגע, מהלחץ היומיומי, העומסים והקשיים הכלכליים ובכלל לצבור ולנצל קצת יותר זמן עם החברים או המשפחה ביחד. הבחירה בתחושת הרגיעה משתקפת בכל פן בחיינו, בין אם מנוחה בבית, יציאה לחופשה או אפילו בבחירת הרכב שבו אנו בוחרים לנהוג ביומיום ובסופ"ש, אנחנו היינו בוחרים ב.מ.וו M5 או פורשה, אבל אלפי ישראלים בחרו ב־Jaecoo 7, רכב SUV סיני שבאופן מידי כבש את ליבם של הישראלים והפך לאחד הדגמים הכי נמכרים ופופולריים על כבישי ישראל השנה.

עד לפני כמה שנים בצמרת טבלת מכירות הרכב בישראל היו רק מותגים מוכרים וותיקים, כאלו עם רקורד מוכח ושם שמכירים בכל העולם – וכן, אף אחד מהם לא היה סיני. אך כעת, מבט בעשיריה הפותחת יגלה לכם שלא אחד ולא שני מותגים סינים פחות מוכרים או ותיקים נכנסו אליה – וכשמסתכלים על מכירות רכב חשמלי בלבד המצב מתהפך לחלוטין ורק מותג ותיק אחד או שניים משתחלים לקצה העשירייה הראשונה.

ישנם דברים רבים שנכנסו לחיינו עם התרבותן של יצרניות הרכב הסיניות המשווקות בישראל, נחשפנו כבר לשמות מוזרים שלא מבינים או מנסים לנחש את טעמם של הלקוחות המערביים, וכדי להעצים את הבלבול הם גם מקבלים שמות שונים ברחבי העולם. דוגמה נוספת היא ריבוי מותגים שנמצאים בבעלות אותו יצרן – לא כזה שנוצר ברכישה של יצרן ותיק את רעהו, אלא ממש בהקמה של מותגים חדשים וצעירים חדשות לבקרים ע"י יצרניות סיניות – חלקם אפילו מוכרים דגם אחד בלבד. גם כאן, כדי לבלבל, אותו הדגם יכול לנוע בין המותגים בשווקים שונים.

אז מי עומד מאחורי מותג Jaecoo? יצרנית סינית אחרת, שגם היא כשהגיעה לישראל לפני כמה שנים כבשה את ליבם של הלקוחות הישראלים, בין אם בשוק הפרטי או בשוק הליסינג, בזכות היצע של רכבים זולים ומאובזרים; זו כמובן Chery – או יותר נכון, קונצרן Chery – שהקים את ג'אקו בשנת 2023, והתחיל עם ייצור ה־7, רכב SUV בניחוח יוקרתי וגישה המנגישה את התכונות המזוהות כפרימיום לקהל שכולל גם משפחות המעוניינות ברכב שנותן "טיפה יותר" מבחינת אבזור ופינוק, ב"טיפה יותר" מבחינת מחיר. מותגים נוספים בקונצרן, המיועדים לשיווק מחוץ לסין: Omoda, Exlantix, Aiqar ולאחרונה גם Lepas.

אחד מהדברים הראשונים שיוצרים עניין בג'אקו 7 הוא כמובן המראה – שממש מסובב ראשים, כמאמר הקלישאה. צללית הרכב מזכירה בצורתה רכבי יוקרה מרשימים והאדם שאחראי על העיצוב הוא כריס רודס, שהעביר יותר משלושה עשורים במחלקת העיצוב של דיימלר ומרצדס-בנץ. הג'אקו 7 היה הפרויקט האחרון שלו בתור המעצב הראשי של צ'רי באירופה. קווים פשוטים ארוכים ונקיים בלי יותר מידי פרטים גסים, מאפיינים את ה־7, הגריל גדול ומרשים, בצבע כרום, ולצידיו שני פנסי DRL צרים שמעניקים קריצה ספורטיבית. הפנסים הקדמיים משובצים בריבועים מעוגלי פינות, דוגמה שחוזרת על עצמה בכמה מקומות ברכב, והג'אנטים בקוטר 19 אינץ' מסוגננים, מדגישים את הכנפיים הרחבות ותורמים למראה שמרגיש בו זמנית גם יוקרתי וגם ספורטיבי. למרות הפשטות והניקיון שבעיצוב, דווקא הקווים ומיעוט האלמנטים תורמים למראה הסולידי והאלגנטי של הג'אקו 7.

בפנים תמצאו סלון רכב מפנק עם ריפוד דמוי-עור – מה שנקרא, 'טבעוני'. כמו גם גג פנורמי ארוך המשתרע כמעט לכל אורך הרכב, שנפתח בחלקו הקדמי וביום שמשי מרגיש כמו רכב קבריולט. במרכז הקונסולה יש כפתורים לשינוי מצבי נהיגה ומצבי הנעה, ומסך מולטימדיה בגודל 14.8 אינץ', משולב Apple CarPlay וגם Android Auto, אשר מגיב בצורה טובה ומהירה, מאוד אינטואיטיבי ונוח לשימוש. מול הנהג ישנו צג נוסף בגודל 10.25 אינץ' שמציג את נתוני המהירות, שימוש הכוח ההיברידי, כמות הסוללה והדלק הנותרים וכמובן סטטוס מערכות העזר (פעיל או לא פעיל) באופן ברור. ההגה דומה – ואולי זהה – להגה של הצ'רי FX וכולל כפתורים לשליטה במולטימדיה ובבקרת השיוט. בתא הנוסעים כיסאות רכים ונוחים לנסיעות ארוכות, המושבים הקדמיים בעלי גוף חימום לחורף ומערכת אוורור לקיץ, הדשבורד מעוצב בצורה מינימליסטית, בעלת קווים ישרים וגם הוא מצופה בדמוי-עור ומקושט בתפירה לכל אורכו.

הג'אקו 7 מגיע ב־2 גרסאות, אחת עם מנוע טורבו-בנזין בנפח 1.6 ליטר, גיר כפול מצמדים עם 7 הילוכים, 147 כ"ס ו־28.4 קג"מ, ותאוצה מ־0 ל־100 קמ"ש ב־10.8 שניות. אנחנו בוחנים את השנייה, היברידית פלאג-אין, שמגיעה עם מנוע טורבו-בנזין בנפח 1.5 ליטר ומנוע חשמלי, גיר רציף והנעה קדמית, עם הספק משולב של 342 כ"ס, מומנט של 53.5 קג"מ כשגם כאן התאוצה מ־0 ל־100 קמ"ש נעשית ב־10.8 שניות. כמובן שיחידת ההנעה ההיברידית היא המרשימה והמבוקשת יותר, בעיקר בזכות נתוני הצריכה, היא עובדת בצורה בה מנוע הבנזין עובד כגנרטור ומספק אנרגיה למנוע החשמלי. לפי נתוני היצרן אפשר לעבור מעל 1,000 ק"מ בתדלוק אחד וטעינה מלאה, נתון מדהים בפני עצמו, שבבדיקה שלנו – בנהיגה בכבישים עירוניים ובין-עירוניים – עומד במבחן המציאות, עם צריכת דלק של 17.8 ק"מ לליטר.

קיבלנו את הרכב ומיד כשהתקרבנו אליו התקבלנו בברכה עם הבהוב אורות האיתות ויציאת ידיות הדלתות ממקום מנוחתן. כשנכנסים, תחושת האדיבות ממשיכה, וכדי להתניע את הרכב כל שצריך לעשות הוא ללחוץ על דוושת הבלם, והוא מתעורר לחיים, התצוגה הראשית נדלקת וקל להתרגל להפעלה של הג'אקו 7 – קלה, נוחה ומיידית ללא כפתורים מיותרים. ידית ההילוכים על ההגה – סטייל מכונית אמריקאית ישנה – מכניסים לדרייב ומתחילים בנסיעה.

היות וה־7 תוכנן להכיל בנוחות ובפרקטיות גם משפחה ממוצעת, הושקעה מחשבה רבה בנושא מקומות האחסון בתא הנוסעים, בקונסולה המרכזית נמצאים 2 מקומות ייעודיים לטלפון – אחד מהם משמש משטח טעינה אלחוטי – במשענת היד נמצא תא אחסון עמוק שכולל בתוכו פתח אוורור לקירור משקאות, ממש מתחת למסך המולטימדיה יש מקום אחסון נוסף, וברחבי תא הנוסעים ישנם ווים מתקפלים לתליית שקיות, קולבים או כל דבר אחר – עד 3 קילו. הרכב מאוד מרווח, מקדימה באזור הברכיים הוא מרגיש מעט 'סגור' בגלל הקונסולה הרחבה, אך זה לא מפריע להתנהלות בנהיגה או לנוסע שליד. בספסל האחורי יש מקום מרווח – גם לרגליים וגם לראש – עבור אדם בוגר בכל אחד משלושת המושבים, ונוח גם לישיבה ממושכת. תא המטען גדול ובנפח 500 ליטר ומשולבות בו נקודות לרשת לצורך עיגון מטען, רצפת התא יחסית גבוהה בגלל הסוללה שתופסת מקום בתחתית הרכב, אבל עדיין ניתן לאחסן די הרבה דברים מאחור הודות לגג הגבוה.

הרכב מרגיש שלם, יחידה אחת, החלקים ואיכות ההרכבה טובים מאוד וחומרי הגלם של הסלון מרגישים איכותיים יותר מהצפוי. אין תחושה רופפת בדיפונים או בכיסאות, אין רעשי חריקות או קרקושים בנסיעה – דבר שתורם לתחושה היוקרתית של הרכב. למרות אפשר לשמוע מעט רעשי נסיעה ורוח, בידוד הרעשים טוב ביחס למאפייני הרכב.

הנהיגה נוחה ונעימה, שדה הראיה טוב ואפשר להתמצא ולאמוד את גודלו של הרכב בקלות. רשימת מערכות הבטיחות והעזר כוללת מצלמות היקפיות שמציגות בתלת-ממד את הרכב במרחב, מערכות מניעת התנגשות, שמירה על נתיב נסיעה, התראות מהירות והיסח דעת. למרבה האירוניה, מצאנו את עצמנו מסיטים מבט ללוח המחוונים פעמים רבות בגלל האינפורמציה וההתראות במהלך הנסיעה, דבר שכמובן אפשר לפתור ע"י כיבוי או השתקה של חלק מההתראות הלא-רצויות דרך מסך המולטימדיה.

בגרסה ההיברידית יש אפשרות לעבור בין 3 מצבי נהיגה ולכל אחד אופי שונה, במצב הרגיל האוטו מגיב בצורה טובה וליניארית, לא חד או רך מידי, סוג של מצב ביניים; במצב החסכוני הדוושה הופכת רכה יותר, הנסיעה מרגישה הרבה יותר חלקה ואפשר לראות את השיפור בצריכת הדלק והסוללה, זה מתאים בעיקר לנסיעה ארוכה ובין-עירונית בכביש מהיר. כשעוברים למצב הנהיגה הספורטיבי המצערת חדה ומגיבה יותר – מאוד אהבנו להשתמש בו, בעיקר בכבישים מפותלים, איפה שצריך מומנט וכוח זמין. חשוב לציין שבכל אחד ממצבי הנהיגה אפשר בלחיצה בריאה על הגז לקבל את מלוא העוצמה כדי לבצע עקיפה מהירה ובטוחה.

גם במצב ספורט, למרות המנוע החשמלי, אופי העברת הכוח לכביש בהאצה מהמקום לא תואם לדרמטיות המצויה ברכבים חשמליים – כשמאיצים בעוצמה הוא מתחיל בפרפור הגלגלים הקדמיים, אך יותר מתון לאחר מכן. זה שונה גם ממה שאנו מכירים ברכבים היברידיים, אבל בהתחשב בכך שהג'אקו 7 נועד להיות רכב משפחתי נוח – ולא לטלטל את כולם בפניות חדות ובהאצות מוגזמות – אפשר להבין מאיפה הגיעה הבחירה בהאצה יותר מתונה.

הג'אקו 7, כפי שכבר הוכיחו נתוני המכירות, הוא רכב שמציע תמורה גבוהה למחיר. זה מוצר שמספק חווית פרימיום, אבל עם מחיר נוח יותר שהופך אותו לאחת מהעסקאות הטובות, ביחס למתחרים באותה קטגוריה, עם תג מחיר שמתחיל ב־169,900 ₪ לגרסת הבסיס ועד 202,990 ש"ח לגרסה הנבחנת היקרה. הג'אקו 7 הוא רכב מרווח ומעוצב עם הרבה מערכות ופינוקים, שבולט בהרבה פרמטרים – ובעיקר במראה – ומצליח לעצב ולייצב את מעמדו על כבישי ישראל כבר מהיום הראשון, בעולם החדש בו הצרכן לא נרתע משמות מותגים פחות מוכרים ומחפש בראש ובראשונה את החבילה המשתלמת לו במחיר שנוח לו. אז נכון, בעתיד הקרוב או הקצת יותר רחוק יכול להגיע לשכונה בחור חדש, כנראה גם סיני, שיציע קצת יותר או בקצת פחות – עד אז, הג'אקו 7 ימשיך להחזיק במקום מכובד בטבלת המכירות.

 

 

 

 

תגובות

עופר אבניר מגדל ימין
הונדה מגדל פורצה125 – יוני25