fbpx

מחירון אופנועים מוטו - גרסה דיגטלית

מטרו ימין 4 – sym
קאברג שחורי 205 על 35
קריסטלינו מתחת לתפריט xi
זונטס מתחת לשורת לוגו – אמצע 1
קריסטלינו קובית צד xi
דוקאטי קוביה עליון גבוה – דזרט
מטרו באנר שמאל הכי עליון xmax300
אישימוטו באנר קוביה שמאל
פוני pny באנר קוביה צידי
עופר אבניר קוביה שמאל
אלבר טריומף קוביה עליון
קוב 140 על 70
מידלנד שחורי 140 על 70
מוטוטאץ דקר
v12 באנר צידי
תמוז
HJC
מחירון אופנועים – קוביה שמאל תחתון
דוקאטי קוביה שמאל פניגלה v2
אודי דגן 140 על 70
voge מוטו24 באנר r-125
שרקו
סטפן

מוטו פוגש: מרקוס פלאש – מנכ"ל BMW מוטוראד

מוטו פוגש: מרקוס פלאש – מנכ"ל BMW מוטוראד

כתב: אלן קאת'קארט | צילום: ב.מ.וו

מרקוס פלאש, בן 44, מכהן כמנכ"ל BMW Motorrad מאז נובמבר 2023. המהנדס יליד אוסטריה הצטרף ל־BMW בשנת 2015, וב־2018 מונה למנכ"ל חטיבת הביצועים הגבוהים של החברה. תחת הנהגתו, חטיבת M מוזגה עם BMW Motorsport, מהלך שאיחד את פיתוח רכבי המירוץ ורכבי הייצור הסדרתיים של היצרנית. לאחרונה היה פלאש אחראי על גיבוש ופיתוח כלל רכבי המותג בקטגוריות הרכב הבינוניות והיוקרתיות, וכן על חטיבת רולס-רויס.

ללא ספק, ולו במידה מסוימת כפרס על הצלחתו, מונה פלאש, רוכב אופנועים נלהב, לעמוד בראש חטיבת הדו-גלגלי של ב.מ.וו, כמחליפו של מרקוס שרם. בשנתו הראשונה בתפקיד, קבעה ב.מ.וו מוטוראד שיא מכירות חדש, עם 210,385 אופנועים וקטנועים שנמסרו בשנת המאה להיווסדה של החברה. אך ייתכן שההישג המספק אף יותר היה הזכייה המיוחלת של החברה באליפות העולם בסופרבייק, עם טופראק רזגטליאולו. זו הייתה זכייתה העולמית הראשונה אי פעם של ב.מ.וו מאז שנכנסה לעולם מרוצי הסופרבייק עם הדגם החדש דאז, S1000RR, בשנת 2009.

ההזדמנות לשוחח עם מרקוס על האסטרטגיות העתידיות שלו עבור ב.מ.וו מוטוראד התאפשרה במהלך ביקור במשרדו במינכן, שבוע לאחר שרכב על אופנוע הסופרבייק של טופראק, הנושא את המספר 1. פלאש עדיין היה נרגש מהחוויה, ולשם הדגשה נוספת של התשוקה הברורה שלו למרוצים דו-גלגליים, לא פחות משהוא חובב את ארבעת הגלגלים, ניצב לצד שולחנו אבטיפוס ה־MotoGP של ב.מ.וו, בנפח 990 סמ"ק, אשר נבנה באיטליה על ידי חברת Oral Engineering עבור היצרנית, ונבחן ב־2006 על ידי לוקה קאדלורה. מנועו של האבטיפוס התבסס למעשה על שלושה צילינדרים ממנוע מכונית פורמולה 1 של ב.מ.וו. האופנוע מעולם לא השתתף במרוצים – אך האם המצב עשוי להשתנות בעתיד…?

מרקוס פלאש ומאחוריו אבטיפוס ה־MotoGP של ב.מ.וו מ־2006

השנה הראשונה

ב.מ.וו קבעה שיאי מכירות וגם זכתה באליפות העולם בסופרבייק אחרי 15 שנות מאמצים. האם היית מרוצה מההישג הזה, או שציפית ליותר?

אנחנו מאוד גאים בכך שלבסוף הצלחנו לזכות באליפות. זו הייתה דרך ארוכה, היו לנו עליות ומורדות, אבל בסופו של דבר השקענו את הכל, ובסוף גם הצגנו ביצועים ברמה הדרושה לאורך כל העונה. אני חושב שהקבוצה, ובמיוחד טופראק, בהחלט הרוויחו את הניצחון הזה. מבחינת המספרים – מדובר בשיא מכירות היסטורי עבור ב.מ.וו, כך שבהחלט יש בכך מה לספק אותנו, במיוחד אם מסתכלים על מצב השוק ומשווים למה שהמתחרים שלנו עושים. האם אני מרוצה בתור מנכ"ל? כמובן שלא, אני אף פעם לא מרוצה באופן רשמי – אבל בכל זאת, אני גאה!

עם זאת, אף שההכנסות השנתיות שלך עלו גם הן מעט, הרווח התפעולי שלך ירד משמעותית וגם שיעור הרווחיות נפגע. האם הצלחתם לזהות את הסיבות לכך?

כן, זה חלק מהעבודה היומיומית שלי. זיהינו שני גורמים שהובילו אותנו לתוצאה הזו. הראשון הוא שהתגברה התחרות על המחיר, במיוחד בסין, אך גם בשווקים נוספים שבהם אנו רואים שהמתחרים נותנים הנחות, ולעיתים עלינו להתאים את עצמנו לכך במידה מסוימת. זהו הגורם הראשון. והגורם השני הוא עלייה בעלויות החלקים – עלויות חומרי הגלם. וזה בעצם כל הסיפור.

בארצות הברית הנתונים האלו קודמים להשפעות מלחמת המכסים של הנשיא טראמפ. מה אתה מצפה שהמכסים האלו יעשו בעתיד הקרוב?

אנחנו רואים כרגע שהמכירות שכן אנחנו מצליחים להשיג מושפעות הרבה יותר מחוסר ביטחון כללי של הצרכנים, ולא כל כך מהתייקרות המחירים שנגרמת על ידי המכסים. הבעיה היא שאנשים מהססים להתחייב – כלומר, הם דוחים רכישת מותרות כמו אופנועים, כי הם לא יודעים כמה יעלו להם חלב וביצים, הרבה יותר מאשר שהם מודאגים מעלייה של כמה אחוזים במחיר של GS. חוסר הביטחון הכללי הוא הבעיה העיקרית שאנחנו מזהים כרגע.

החברים מהודו

השותפה ההודית שלך, TVS, החלה לייצר את ה־CE 02 שלכם, לצד דגמי ה־G310, שמרכיבים חלק משמעותי מאוד מהמכירות שלכם. כמה אופנועים שנבנו על ידי TVS מכרתם בשנת 2024?

כ־22,000 אופנועים.

זה מספר משמעותי. אתם מתכננים להעמיק את שיתוף הפעולה עם TVS? למשל, דגם הקונספט F450 GS – האם הוא יגיע לשוק בזמן הקרוב, בייצור של TVS?

אני חושב שעכשיו כבר אפשר לדבר על זה בגלוי. ה־F450 אינו דגם נוסף, אלא מחליף ל־310, וכן – הוא ייוצר כולו על ידי TVS, וכן – הוא יושק בסוף השנה. הייצור בהודו יתחיל בסוף 2025, כך שהאופנוע יהיה זמין למכירה בתחילת 2026. ה־F450 GS יהיה הדגם הראשון, אבל כפי שאתה יודע, אנחנו לא מפתחים פלטפורמה חדשה לחלוטין רק עבור דגם אחד, כך שאתה יכול לצפות גם לגרסאות נוספות.

ובכן, זה כבר עונה על השאלה הבאה שלי, שהייתה האם ב.מ.וו מתכוונת לייצר מענה לטריומף 400, שגם הוא מיוצר בהודו, ומהווה מתחרה מרכזי ל־310 – אך עם מנוע גדול יותר.

בדיוק – ובמסגרת הפיתוח עברנו מסינגל למנוע טווין, כי אני חושב שזה מה שהלקוחות שלנו מצפים לראות מאיתנו. המשוב שקיבלנו על דגם הקונספט בתערוכת EICMA היה מצוין, ולכן אנחנו עושים מאמץ שהדגם הסדרתי ייראה ממש כמוהו.

קונספט ה־F450 GS, שיהפוך בקרוב לדגם סדרתי

הקרוזרים

ב.מ.וו נכנסה לשוק הקרוזרים עם ה־R18 בשנת 2020, וכעת יש לה חמישה דגמים בפלטפורמה – ובנוסף גם את ה־R12 שהצגתם בשנה שעברה. האם המכירות עמדו בציפיות?

זו שאלה קצת מורכבת, אבל בכנות, המספרים שאנחנו רואים דווקא די חזקים. הציפיות שהיו לנו בזמן שקיבלנו את ההחלטה להיכנס לקטגוריה הזו היו גבוהות יותר מבחינת היקף המכירות, לכן היינו צריכים לעדכן את התחזיות הראשוניות שלנו, אבל אם מסתכלים על התוצאות בצורה רחבה – המצב שלנו בהחלט לא רע.

האם ה־R12 נתן לכם את הדחיפה הנוספת בשוק הקרוזרים לה ציפיתם?

אני אף פעם לא שופט את ה־R12 בהקשר של הקרוזרים הגדולים, זו גישה שונה לחלוטין. יש דמיון בשמות, R12, R18, ולכן נוטים לשים אותם באותה קטגוריה, אבל בפועל מדובר בקהלים שונים. אני לא רואה את ה־R12 בעיקר כקרוזר – לדגם הבסיס יש כמה מאפיינים של קרוזר, אבל זה הכל.

המכירות של הארלי-דוידסון צנחו בחדות, בעוד שב.מ.וו עדיין מצליחה מאוד – הן באופן כללי והן בצפון אמריקה. האם זה נובע מהירידה הכללית בשוק הקרוזרים בארה"ב?

בהחלט. הנתונים מראים את זה בבירור. שוק הקרוזרים נמצא בירידה תלולה מאוד, והמתחרה שלנו מושקעת בו בצורה משמעותית. זו קהילה מאוד נאמנה אבל גם מאוד סגורה, שבה המותג חשוב יותר מהמוצר עצמו. לכן לדעתי, האסטרטגיה הטובה ביותר עבורנו להמשך תהיה להתמקד בחוזקות שלנו, בדרכנו, ולפנות אל הקהל הנאמן שלנו באמצעות מוצרים שהם ב.מ.וו, עם אישיות ייחודית.

אז הקונספט R20 שהצגתם לפני שנה הוא חלק מהכיוון הזה?

בדיוק. מנוע הבוקסר הוא האלמנט העיצובי האייקוני ביותר שיש לנו, ועם ה־Big Boxer – זה אפילו יותר מורגש. לפני מספר ימים בלבד עשיתי לראשונה רכיבת מבחן על האבטיפוס R20. הוא בדיוק מה שהגדרנו למהנדסים שלנו כיעד – תחושה של R18 מוגדל.

מתי תכניסו אותו לייצור?

זה משהו שאנחנו לא יכולים לחשוף כרגע, אבל אם האבטיפוסים הראשונים כבר נמצאים בבדיקה – אולי תוכל להסיק בעצמך!

מרקוס לצד קונספט ה־R20

מוטוקרוס ואנדורו

ראינו את היריבות המרכזיות שלכם – דוקאטי וטריומף – מצטרפות לשוק המוטוקרוס והאנדורו, האם ב.מ.וו שוקלת לחזור לשם, לראשונה מאז שמכרתם ל־KTM את מותג הוסקוורנה בשנת 2013?

אתה לא תראה אותנו מתחרים במוטוקרוס, כי למען האמת – זה לא מתאים למותג שלנו. מצד שני, המורשת של משפחת ה־GS קשורה ישירות לניצחונות רבים בדקאר בעבר. רק לפני כמה שבועות הזדמן לי לרכוב על גרסת המרוץ המקורית של ה־R80 G/S, וזו הייתה חוויה מדהימה, כך שאני בהחלט מבין למה המורשת של ה־GS כל כך חיה בתוך הדגם הזה, ובמרוץ הזה. אז כן, איזשהו סוג של תחרות שטח בהחלט נמצא על הכוונת שלנו, כי זה יתאים למותג. אבל זה חייב להיעשות בדרך של ב.מ.וו, וברוח של דקאר – לא בגישה של מוטוקרוס, כפי שעושים המתחרים שהזכרת.

נכון, אבל הן גם נכנסות לתחום האנדורו, וסביר להניח שלפחות אחת מהן תגיע בסופו של דבר להתחרות במרוצים כמו הדקאר. האם גם ב.מ.וו שוקלת לעשות את זה?

אני לא הייתי מאשר שאנחנו מסתכלים ספציפית על דקאר – למרות שזה המקום בו נולדה האגדה של ה־GS. האם אני רוצה לקרב את ה־GS שוב לעולם המרוצים? כן.

אבל האם זה לא ידרוש מכם לפתח סינגל במקום טווין?

אני לא רואה את זה קורה תחת המותג ב.מ.וו. סינגלים אינם בסדר היום שלנו.

אוקיי, אז לפי תקנות ה־FIM, אם הייתם רוצים להיכנס לדקאר – הייתם צריכים מנוע 450 טווין – ובמקרה יש לכם מנוע כזה!

או בוקסר!

זה כבר היה אופנוע – בוקסר 450!

אני לא אמרתי 450!

אבל חייב להיות, זו מגבלת הנפח בדקאר.

אני לא אמרתי שניכנס לדקאר – אמרתי שתחרויות עם ה־GS הן נושא אסטרטגי שאנחנו עובדים עליו. מעניין אותי לראות איך תפרשו את זה!

מרקוס בנמיביה, ב־BMW Rally, ספטמבר 2024.

קצת על KTM

הזכרתי את KTM, שנמצאת בתקופה לא פשוטה. האם זה השפיע על ב.מ.וו?

ראשית, חשוב לי לומר: לא היה ולו אדם אחד בתוך ב.מ.וו ששמח על מה שקורה ל־KTM. תמיד היו לנו יחסים טובים מאוד איתם – למעשה, הם ממש שכנים שלנו, אנחנו מדברים את אותה שפה, יש לנו אנשים שעבדו בשתי החברות, כך שאין לנו שום שמחה לראות אותם נקלעים למשבר. לא הייתה לכך השפעה שלילית עלינו, אבל אני רוצה להדגיש – אני מקווה שהבעיות שלהם ייפתרו.

חשמל ומימן

דיברנו רק על אופנועים עם מנועי בעירה פנימית, אבל כמובן שהחשמליים נמצאים באופק. עד כמה הייתה משמעותית, מבחינת ב.מ.וו, ההחלטה של האיחוד האירופי לאפשר את המשך מכירת אופנועי מב"פ אחרי 2035 – כעת אין לחץ לייצר אופנועים חשמליים?

בדיוק. אנחנו נלך לפי דרישות הלקוחות שלנו, מה שהם רוצים. כבר עכשיו יש לנו 60% נתח שוק באיחוד האירופי בתחום הכלים החשמליים, עם ה־CE-04. ואם תגיע דרישה נוספת מהשוק, בהחלט יהיה לנו מה להציע. אבל לא נכפה שום דבר.

אז כרגע ב.מ.וו מתמקדת אך ורק בתחום הניידות העירונית בכל הנוגע לדו-גלגלי חשמלי?

זו הכוונה שלנו. מכל מה שאנחנו רואים ומבינים מהלקוחות שלנו – אין כלל ביקוש לאופנועים חשמליים בקטגוריות כמו GS או RR. עבור רוכבי אופנועים, התחום הזה עוסק בחופש ובעצמאות – והרכב החשמלי פשוט לא ממלא את הצורך הזה, לפחות בשלב הזה.

כפי שלמרבה הצער הארלי-דוידסון גילתה על בשרה עם ה־LiveWire

תרשום רק שלא חייכתי – אני לא אדם שמקנא!

ובכן, זה ענה לי על השאלה לגבי אופנועים חשמליים. עם זאת, חברת האם שלכם היא המובילה באירופה בתחום הרכבים המונעים במימן. האם זה משהו שגם חטיבת האופנועים שוקלת? נראה שיש לכך פוטנציאל מסחרי – וכנראה זו הסיבה שכל ארבעת יצרני האופנועים היפנים ייסדו מיזם משותף לבחינת היתרונות של הטכנולוגיה. האם גם ב.מ.וו עושה זאת?

בתפקידי הקודם ב־BMW הייתי אחראי לפיתוח האסטרטגיה הזו, כולל המכונית בה אנחנו משלבים את הטכנולוגיה הזו במסגרת שיתוף הפעולה עם טויוטה, כך שאני מבין היטב מדוע אנחנו עושים את זה. מהבחינה הפוליטית והטכנית, יש סיבות טובות לזה בצד של המכוניות – לפחות כדי להיות מוכנים לאפשרות כזו. אבל בתחום האופנועים, לדעתנו זה פשוט לא הגיוני, כי צפיפות האנרגיה אינה מתאימה לכלי רכב דו-גלגליים.

כפי שהוכיח אבטיפוס אופנוע המימן של קוואסאקי, עם מכלי הדלק העצומים?

נכון. ראיתי את האופנוע הזה, ולדעתי זה פשוט לא הגיוני. אני לא יכול לדמיין לקוח שרוצה מוצר כזה. לכן – התשובה כאן זהה לזו שניתנה לגבי GS או RR חשמליים. במיוחד כשאין דרישה שמחייבת אותנו לזה.

על ה־CE 02 החשמלי.

סופרבייק ומוטוGP

ב.מ.וו סוף סוף זכתה באליפות העולם בסופרבייק ב־2024, אך השנה נראה שאתם מתקשים לשמור על העליונות.

בעונות הקודמות היו לנו כמה הקלות, ואת כל ההקלות האלו ביטלו בבת אחת לעונת 2025. זו בדיוק הסיבה לכך שהיום אפשר לומר שאנחנו האופנוע השני הכי מהיר. אבל אנחנו עובדים על זה – קיבלנו את האתגר, ויש לנו משהו חדש שמתוכנן להגיע למרוצים הבאים.

נראה שגם לניקולו בולגה מדוקאטי חלק בזה, הוא סיים את עונת הרוקי שלו והשנה כבר נראה די קרוב לטופראק ברמת הכישרון והאומץ.

כן, יש לנו הרבה כבוד כלפיו – הוא הפגין ביצועים מדהימים השנה. אבל אם תסתכל על טופראק, תראה שהוא עוזר לנו להחזיר את ב.מ.וו לרמת הביצועים שהייתה לנו בשנה שעברה, הפעם בלי הקלות, והעונה עוד לא נגמרה!

בעקבות ההצלחה של ב.מ.וו בסופרבייק, האם יש אמת בשמועות על כניסה אפשרית ל־MotoGP עם פורמט ה־850 סמ"ק החדש ב־2027?

שאלת הכניסה של ב.מ.וו ל־MotoGP נמצאת בדיון כבר זמן רב, אבל עדיין לא קיבלנו בה החלטה סופית. קודם כל נגבש את ההחלטה ורק לאחר מכן נגדיר את הדרך. בכל מקרה, שנת 2027 לא ריאלית עבורנו להצטרפות. אנחנו כל הזמן עובדים על אסטרטגיית הספורט המוטורי שלנו ו־MotoGP זו אופציה אחת, שטח זו אופציה אחרת וגם הסופרבייק ממשיך להיות אופציה טובה, גם אם הוא מאוד אירופאי באופיו. תנו לנו עוד כמה חודשים, ונפרסם תשובה ברורה.

נכון, סופרבייק מאוד ממוקד באירופה, אבל אירופה עדיין מהווה את השוק הגדול ביותר שלכם – כ־56% מהמכירות בשנת 2024. לא הגיוני להישאר ממוקדים בזה?

אבל אז עולה השאלה – האם אתה משקיע במרוצים כדי לרצות את המעריצים שלך, או כדי להגיע לאנשים שעדיין לא מכירים אותך?

לצד טופראק רזגטליאולו.

סדרת ה־M הדו-גלגלית

הדגם איתו ב.מ.וו מתחרה כיום הוא ה־M1000RR. אתה שימשת במשך שנים כמנהל חטיבת M. עד כמה אתה מרגיש שהקונספט של סדרת ה־M מוצלח גם על שני גלגלים, כפי שהוא ללא ספק על ארבעה?

עד כה מכרנו 16,000 אופנועי M, והביקוש רק ממשיך לעלות – כך שהתשובה היא כן, חד משמעית. וזה גם כן חד משמעי שאנחנו מתכוונים להמשיך ולהרחיב את סדרת אופנועי ה־M, משום שהביקוש לאופנועים בעלי ביצועים גבוהים הוא עצום.

במכוניות יש לכם אפילו סדרה 1 בגרסת M – האם תעשו את אותו דבר גם באופנועים, ותפתחו למשל M450 או M900?

אני לא פוסל שום דבר. הקונספט של סדרת M מעולם לא היה תלוי במנוע ספציפי או בנפח מנוע מסוים. ה־DNA של דגם הבסיס צריך להיות ספורטיבי וממוקד ביצועים, כך שאני כן יכול לפסול את האפשרות שנייצר למשל גרסת M ל־R18 – אבל לכל דגם אחר, זה בהחלט אפשרי. אני לא פוסל שום דבר, וזה לא תלוי בגודל המנוע.

אז אפילו תיאורטית – גם M1300?

תיאורטית – כן! ואני לא חושב שאנחנו חייבים להגביל את זה רק לכביש. אם תסתכל אחורה על ה־R80 G/S – הוא השתתף במרוצי דקאר עם הצבעים המזוהים עם M. כך שיש לנו חופש מוחלט להחליט מה שנרצה. כמו שאמרתי – אנחנו פועלים מתוך החוזקות שלנו, וכל אסטרטגיה שנבחר תתחיל מהלקוח. אז אם לקוח יכול לדמיין אופנוע M1300 – נוכל לייצר כזה.

מרקוס על ה־M1000RR במסלול קרמונה, מאי 2025.

ירי ידידותי

יצרנים סינים הופכים להיות מתחרים רציניים מאוד. איך אתה רואה את האיום ההולך וגובר מצד יצרנים אלה, ובמיוחד את ה"ירי הידידותי" מצד שותפה שלכם, לונסין, עם ה־Voge 900DSX, שנראה כמו העתק בוטה של ב.מ.וו?

ובכן, לא שמחנו לראות את ה־Voge – נאמר זאת כך. מצד שני, מחיר הוא דבר אחד, אבל זהות המותג היא דבר אחר, שירות הלקוחות הוא דבר נוסף והאיכות היא דבר נוסף. כך שהחבילה הכוללת שאנחנו יכולים להציע ללקוחות שלנו עדיין מציעה יתרונות רבים לעומת החבילות שהמתחרים שלנו מנסים להציע – ומחיר הוא בהחלט לא הכל.

ובכן, הסמל של ב.מ.וו הוא נכס עצום.

נכון, אבל זה לא רק הסמל – אילו זה היה רק הסמל, הייתי מודאג. אני חושב שזו הזהות של המותג וגם היכולות ההנדסיות שלנו, שגורמות לאנשים להחליט לקנות ב.מ.וו – וגם לקנות אחד נוסף בפעם הבאה.

 

 

 

 

תגובות

עופר אבניר מגדל ימין
קוב מגדל kove