fbpx

מחירון אופנועים מוטו - גרסה דיגטלית

מטרו ימין 4
קאברג שחורי 205 על 35
אודי דגן מתחת לתפריט
זונטס מתחת לשורת לוגו – אמצע 1
מטרו באנר שמאל הכי עליון
cristalino קובית צד xi
אישימוטו באנר קוביה שמאל
לרט
מוטוטאץ דקר
תמוז
מידלנד שחורי 140 על 70
עופר אבניר קוביה שמאל
לרט
סטפן
אודי דגן 140 על 70
מחירון אופנועים – קוביה שמאל תחתון
HJC
voge מוטו24 באנר

איך ניתן להקטין את סכום התביעה שהוגשה נגדכם?

איך ניתן להקטין את סכום התביעה שהוגשה נגדכם?

תבעו אתכם על נזקי רכוש שנגרמו בתאונה שאתם אשמים בה – האם הכל אבוד או שבכל זאת ניתן להתגונן? איך ניתן להקטין את סכום התביעה בתביעת רכוש שהוגשה נגדכם?

הדבר הראשון שעליכם לעשות הוא לבדוק האם אתם מחזיקים בביטוח צד ג' תקף, ובמידה וכן – יש להעביר את התביעה לטיפול חברת הביטוח שלכם אשר תגיש עבורכם כתב הגנה ותייצג אתכם, ובסופו של דבר תשלם את הנזק שתחוייבו בו.

ואולם במידה ואין בידיכם ביטוח צד ג', יהיה עליכם לשלם בעצמכם את סכום הנזק אשר נגרם לצד השני. במקרה כזה ניתן לנסות ולהקטין את סכום הפיצוי שתחוייבו בו באחת משתי דרכים:

1. טענת רשלנות תורמת: בתי המשפט במקרים רבים נוהגים לקבוע רשלנות תורמת גם לצד השני לתאונה. ולכן גם אם האשמה היא עליכם, יש מקרים רבים שתוכלו לטעון בהם שגם לצד השני יש אשמה כלשהיא בתאונה. גם במקרה שאתם טעיתם, הצד השני אשר מכיר את הסכנות הצפויות בכביש, היה צריך לצפות את התנהגותכם ולכן להיזהר ממנה, ואם לא עשה כן יש לו גם אשמה כלשהיא בתאונה. טענה זו נפוצה מאוד בתיקים של סטייה מנתיב, תאונות בצומת, ואפילו בתיקים של אור אדום (כן, כן – נקבע בבית המשפט לא פעם שכאשר נהג חוצה צומת באור ירוק הוא צריך לצפות שנהג אחר יעבור באדום, ולהיכנס לצומת רק לאחר שבדק וראה שאף אחד לא עושה כן, ואם לא עשה כן ונגרמה תאונה גם הוא אשם בה וניתן להטיל עליו רשלנות תורמת). כמובן שבמקרים של התנגשות מאחור יותר קשה לטעון טענת רשלנות תורמת.
משמעותה של טענה זו היא שאם בית המשפט קובע שאתם אשמים בתאונה, אבל לצד השני יש רשלנות תורמת בשיעור של 20% – אתם תחוייבו רק ב- 80% מהסכום הנתבע, ובכך תקטינו למעשה את הסכום שתשלמו.

2. תקיפה של סכום הפיצוי הנתבע: כלומר תקיפה של דו"ח השמאי של התובע. בתביעה בגין נזקי רכוש התובע מוכיח את נזקיו באמצעות דו"ח שמכין לו שמאי. יש מספר דרכים לתקוף דו"ח שמאי (למשל חלקים חלופיים במקום מקוריים וחדשים, נזקים מסוימים שכלל לא נגרמו מהתאונה הנדונה ועוד). במידה ותצליחו לתקוף את דוח השמאי יתכן ותחוייבו בסכום נמוך יותר מהסכום בו נתבעתם מלכתחילה. דרך זו פחות מקובלת בבתי המשפט מאחר ודרך זו מחייבת בד"כ להגיש חוות דעת נגדית של שמאי מטעמנו, ולכן כבר כרוכה בהוצאות (שכר טירחת שמאי וחקירת שמאים בבית המשפט). לכן צריך לבחון את סיכוייה ואת כדאיותה בהתחשב בגובה הפיצוי הנתבע, ובכמה תוכלו להפחית אותו.
משמעותה של טענה זו היא שאם בית המשפט מקבל את הטענה שהשמאי טעה הוא בהחלט יכול לחייב בסכום נמוך יותר מהסכום הנתבע.


האמור לעיל הינו למידע כללי וראשוני בלבד, ולא נועד בשום מקרה לשמש כייעוץ משפטי ו/או כתחליף לייעוץ משפטי. הדברים נכונים למועד כתיבתם בלבד ונכונותם עלולה להשתנות מעת לעת.
הכותבת הינה עורכת דין המתמחה בתביעות בגין נזקי גוף עקב תאונות דרכים. 

עו"ד ענת ברדה
לפרטים ושאלות ניתן לפנות בפקס: 03-635555

לחדשות מגזין מוטו ישירות ל־Whatsapp לחצו כאן
לחדשות מגזין מוטו ישירות ל־Telegram לחצו כאן

תגובות

עופר אבניר מגדל ימין
הונדה מגדל שמאל