מחירון אופנועים מוטו - גרסה דיגטלית
קימקו אקסייטינג 400S במבחן דרכים

כתב: אביעד רייס | בחנו: עמית משיח, אביעד רייס, אסף לביא | צילום: אריק רוזנבלום
שורה תחתונה: הקטנוע הכי איכותי שקימקו הציגה עד היום. חזק, נוח ויפה.
כולנו יודעים מי היה הקטנוע הספורטיבי הראשון, אבל כמה יודעים שהניסיון השני לייצר קטנוע שמשבל בין הנוחות של קטנוע מנהלים לבין התנהגות ספורטיבית ומנוע חזק היה דווקא של קימקו? ולפני שתגובות הוזעמות – הנקסוס של ג'ילרה אומנם קדם לו, אבל בואו, מה לו לנוחות של קטנוע מנהלים?
האקסייטינג הראשון הגיע לישראל בשנת 2006 בגרסת 500 סמ"ק, לשוק בו קיימים מעט קטנועים בנפח הזה והיה הטאיווני הראשון שנכנס אליו, שנה אח"כ התווסף למשפחה גם דגם 250 סמ"ק שניסה להמשיך את רקורד המכירות המוצלח של הגראד-דינק. בהמשך הגיעו גם דגמי 300 ו־250Ri שהציע מאפיינים ספורטיביים יותר, אבל אף אחד מהם – למרות הציעו חבילה טובה – לא הצליח ברמה מסחררת. בין לבין השתנה העיצוב של האקסייטינג מקצה לקצה, התחדד, התעגל, התחדד שוב, גדל והתחטב, באותו הזמן נולד אח חדש למשפחת קימקו, הדאונטאון.
למרות שפירוש השם של האקסייטינג הוא 'מרגש' באנגלית, אך מעולם הוא לא היה כזה, אבל הוא ניסה – עם מידות גלגלים גדולות, השלדה קשיחה, עיצוב מוחצן ופרונט כמו באופנוע, עם שני משולשים (הקטנוע השני בעולם שעשה את זה, כשהראשון הוא, נו – הטימקס). זה די ברור למה האקסייטינג לא הצליח עד היום להשתלב בשוק הישראלי בצורה רחבה, הסיבה הראשונה היא המידותיו, הוא תמיד היה גבוה ואתלטי, פחות קורסה מרווחת, מה שלא תואם את הטעם הישראלי. הסיבה השניה – אותו האח הצעיר, דאונטאון, שהגיע לישראל בנפח 300 סמ"ק, עם מושב ברוחב מיטה וחצי והיה שדרוג משמעותי מכל מה שהיצרן הציע באותן שנים בישראל. והסיבה השלישית – ההבטחה, ההבטחה לביצועים ספורטיביים לצד יכולות של קטנוע מנהלים לא מומשה, הפרונט היה פרונט, הגלגלים הגדולים היו גדולים, אפילו השלדה הקשיחה הייתה קשיחה, אבל זה לא התחבר לחבילה טובה כמו שציפו לה.
אבל האקסייטינג היה שם תמיד, שינה עור ונפחו ככל שעברו השנים כשהגדול במשפחה מתקבע בנפח מנוע של 400 סמ"ק ומגיע לישראל החל מ-2018. את גרסתו הראשונה אהבנו מאוד, אפילו אמרנו עליו שהוא מחייה הקטגוריה ומצאנו בו הרבה מעלות, כעת הדגם החדש והמתוח שומר על הבסיס הטוב ומחדש בעיקר בעיצובו, אבל לא רק.
נתחיל מכמה מילים על המראה: למרות שיש לו אח גדול וספורטיבי יותר, ה-AK550, זה די ברור לאן מכוונים עם עיצובו של האקסייטינג 400, או יותר נכון – ברורה מאד השפה העיצובית בה בחרו המעצבים של קימקו כדי למשוך לקוחות שלא רוצים או יכולים להשקיע סכומים גבוהים בכדי לקנות קטנוע ספורטיבי יותר ומוכנים להסתפק במשהו קצת אחר, עם הופעתו של דגם ה-400S אפשר לומר שלראשונה הכלי מצדיק את השם המחייב שניתן לו – עיצוב שמתאפיין בשילוב של קווים חדים לצד מעוגלים – במקומות הנכונים, זנב סקסי (כן, אנחנו זוכרים שזה קטנוע של קימקו) עם תאורת LED, חזית קרבית עם קימורים לשיפור האוורודינמיות, צמד פנסים מעוצבים וסוג של 'מקור' קטן בולט.
כלי המבחן הגיע בשחור מט, צביעה שמקנה לו מראה קרבי אף יותר. בקטע מפתיע, האקסייטינג מרגיש לנו יותר איכותי מאחיו הגדול. תאי הצד נפתחים לאט עם מנגנון בלימה וגם ננעלים בסגירה של הסוויץ', הכפתורים והמתגים מרגישים איכותיים – ציון גבוה במדד האיכות מקבלת הפלסטיקה וכך גם המושב. האקסייטינג 400S מציג חבילה שגורמת לנו להרגיש שהכלי הזה מעלה את קימקו כמה רמות למעלה.
הקטנוע הזה הוא כלי מושלם לרכיבה עירונית ושיוט בין עירוני, מנוע הסינגל מקורר הנוזל עם הספק של כ-36 כ"ס ומומנט של כ-3.9 קג"מ מגיב מצוין עם מצערת טובה ומספק ביצועים ראויים לציון בכביש המהיר, שם האקסייטינג מציג יכולות שיוט מרשימות.
תגובת המצערת מיידית וללא שיהוקים או גמגומים והזרקת הדלק עובדת חלק – לכל אורך קשת הסל"ד וגם בפתיחה וסגירה מהירות של המצערת. האקסייטינג מזנק חזק מהמקום – משאיר אבק ללא מעט קטנועים שעומדים איתו יחד בקו העצירה של הרמזור. עם מנוע חזק מגיעה גם בלימה חזקה, ומערכת הבלימה בעלת צמד דיסקים בקוטר 280 מ"מ מקדימה מייצרת בלימה מדויקת ועם עוצמה ודיוק רב. ניסוי הבלמים במצב חירום מייצר תחושה מוכרת של פמפום ידית הבלם האחורי (כשה-ABS פועל) ולעומתו קשה עד בלתי אפשרי לנעול את הקדמי. משובח, בטיחותי ואיכותי.
המושב הגדול והארוך יוצר סביבה תומכת גם לשני רוכבים, ומדובר בכלי שיכול לשאת צמד בקלות ובנוחות גם למרחקים ארוכים. עם משקל יבש של 195 ק"ג ובסיס גלגלים של 1,570 מ"מ קשה להגיד שהוא 'חולץ הפקקים' האולטימטיבי, אך בהחלט ניתן להתקדם איתו בכבישי העיר ביעילות גם בשעות העומס. מושב האקסייטינג בגובה 810 מ"מ מרגיש גבוה מעט בפועל וגם על הנייר, ביחס למתחרים האחרים בקטגוריה. מדרס הרגליים נדיב ואפשר לשנות תנוחת רכיבה ממנהל זקוף ורענן בדרך לפגישה למנהל עייף עם רגליים משוכות קדימה בסוף יום העבודה.
כשניסינו לבחון את הצד הספורטיבי של האקסייטינג הוא הבהיר לנו שאם זה מה שאנחנו מחפשים אז אחיו הגדול נכון יותר למשימה, האקסייטינג אמנם מצוייד במנוע חזק ובלמים שתואמים אותו, אבל ברכיבה ספורטיבית, כל העסק היה פחות לרוחו. ברגע שלוחצים את האקסייטינג בסיבובים, מקבלים איתות ישיר מהמתלים, סוג של 'קריסה' קלה שמזהירה שעדיף להיכנס לפנייה בזווית חדה פחות ובמהירות יותר נמוכה. יותר מנהל – פחות ספורטאי. תוסיפו לכך שגוף הקטנוע גדול וכבד וקיבלתם כלי שמעדיף מהירות גבוהה בקו ישר או זרימה בתנועה עירונית, ופחות רכיבה ספורטיבית בעיקולים. הרכיבה על האקסייטינג S גרמה לנו להבין שקימקו כבר הפסיקו לנסות להפוך את האקסייטינג ליותר ספורט מאשר מנהלים, בשביל זה יש להם AK, לאקסייטינג הם משאירים את כל הטווח הרחב עד לקטנוע ספורטיבי, למרות שיש לו כל מה שצריך בשביל להיות כזה, הוא עושה את כל הדרך עד לגבול הספורטיביות מבלי לחצות אותו, וזאת לא פשרה – כי זה עובד מצוין. אם אתם מתעקשים על הגדרות אז תקראו לאקסייטינג "קטנוע למנהל הממהר" או משהו בסגנון, כי יש לו גז והוא מגרה למשוך אותו.
מה עם השימושיות? לאקסייטינג יש תא אחסון די קטן שמספיק לקסדה מלאה אחת, וזהו בערך. לנו לקח לא מעט זמן כדי למצוא צורה שבה הקסדה תיכנס מבלי להפריע לסגור את המושב. מקדימה שני תאי אחסון שננעלים בסגירת הסוויץ' ומרגישים איכותיים מאד בפתיחה והסגירה. האקסייטינג מגיע מצויד באפליקציית Noodoe של קימקו שמאפשרת חיבור של המכשיר הנייד אל הקטנוע ותצוגה של ניווט, שיחות וכו'. זו לא הפעם הראשונה שאנחנו עובדים (או לפחות מנסים) עם האפליקציה וזו גם לא הפעם הראשונה שאנחנו מסתבכים. לא מעט באגים ופונקציות שלא עובדות ותהליך הרשמה ארוך שכולל גם דרישה של פרטים אישיים מראים שאולי למרות שזה נראה טוב, ה-Noodoe עדיין לא ממש בשלה ולוקח לנו שוב זמן רב מדי למצוא דרך עבודה נכונה עם האפליקציה. המשקף מתכוונן – אמנם ידנית ולא בנסיעה – אך לפחות ללא הצורך בפתיחה של ברגים.
לצורך הסיכום נזכיר כאן שוב את מחירו של האקסייטינג – 38,000 ₪, מקום טוב באמצע הקטגורייה כשמעליו ה-X-MAX 400 של ימאהה והבורגמן 400 של סוזוקי, ומתחתיו המקסים 400 של סאן יאנג. במחיר הזה מקבלים קטנוע איכותי עם ביצועים מצויינים, נוחות, ושימושיות סבירה – זאת אחרי שאנחנו מורידים לאקסייטינג כמה נקודות זכות בגלל תא מטען קצת קטן מידי, בטח לקטנוע בנפח 400 סמ"ק. עם עיצוב מרשים ויכולות בין-עירוניות מהטובות בקטגוריה. והוא גם ממש יפה בשחור מט.