מחירון אופנועים מוטו - גרסה דיגטלית
המלצת השף – המבורגר אמריקאי "קלאסי"
כתב: צחי שף לוי | צילום: דניאל דהרי
מקורה של הקציצה העסיסית, כך לפחות טוענים, הוא בדיינר אמריקאי שבסוף המאה ה-19 ניסה לייצר מנה לטעמם של המהגרים הגרמנים, לקח את מנת הסטייק המבורג – על שם העיר בגרמניה, ומכאן שמו של ההמבורגר – שהייתה סטייק קצוץ בסגנון טרטר, אותו הם "אזרחו" בעזרת צריבה והכנסתו בין שתי פרוסות לחם. ההמבורגר שאנחנו מכירים היום לא כל כך שונה – קציצת בשר עגולה בתוך לחמניה, עם שלל תוספות ורטבים שלא השתנתה עשרות שנים ומוגשת בכמעט כל מדינה בעולם.
שתי יצרניות האופנועים האמריקאיות המוכרות, אינדיאן והארלי דוידסון, מייצרות אופנועים בערך מאותה התקופה בה נולד ההמבורגר – משנת 1901 ו-1903, בהתאמה – וגם הן "לקחו" את המתכון הזה מגרמניה, שהייתה מקורו של האופנוע הראשון, שינו אותו לטעמן והפכו אותו לשלהן – בצורה שכמעט ולא השתנתה כבר עשורים רבים, עם מיליוני אוהדים ברחבי העולם. קלאסיקות אמריקאיות על-זמניות.
מצרכים להכנת קציצות המבורגר:
● 300 גרם בשר שייטל טחון גס
● 300 גרם בשר שפונדרה טחון גס
● 200 גרם שומן כבש טחון גס
● 200 גרם בצל לבן מקולף
● 250 מ"ל ספרייט
● 1 כף מלח
● 1 כף פלפל שחור גרוס
● 1/2 כפית פלפל אנגלי טחון
אופן ההכנה:
בקערה גדולה מערבבים את הבשר והשומן, ומוסיפים בצל לבן אחרי שטחנו אותו במעבד מזון ל-"שייק" בצל וסיננו את הנוזל דרך בד סינון, מתבלים, מוסיפים את הספרייט ומערבבים הכל לעיסה אחידה.
מכינים כדורים לפי משקל – מומלץ 220 גרם או 330 גרם – אותם משטחים לקציצה עגולה ומניחים במקרר למינימום של 4 שעות. לאחר מכן מחממים גריל או מחבת ומביאים את הבשר למידת העשיה הרצויה, מומלץ מדיום-וול, מניחים קציצה או שתיים בלחמניה עם רטבים, ירקות ותוספות שאוהבים ואוכלים יחד עם חברים ומשפחה.
בתיאבון. צחי שף לוי.
לחדשות מגזין מוטו ישירות ל־Whatsapp לחצו כאן
לחדשות מגזין מוטו ישירות ל־Telegram לחצו כאן