מחירון אופנועים מוטו - גרסה דיגטלית
ביטוח מקיף לרכב חשמלי: תשובות לשאלות נפוצות

*ידיעה פרסומית בתשלום*
אורן הדר
אין אדם שלא מודע ליתרונות העצומים של רכב חשמלי: הטכנולוגיה הוכחה כאמינה, עלויות התיקונים והאחזקה נמוכות משמעותית משל מכונית עם מנוע בנזין, דיזל או היברידי, והחיסכון בדלק דרמטי: ההוצאות שקולות לשל מכונית שעושה 50 ק"מ לליטר. עם הזינוק המובן בפופולריות של רכב חשמלי בישראל, התאימו עצמן חברות הביטוח למגמה: כיום ניתן לקבל ביטוח מקיף לרכב עם כיסוי ייעודי למכוניות שכאלה. אז מה צריך בביטוח רכב חשמלי, כדי שתוכלו ליהנות מיתרונותיו לאורך זמן?
מדוע רכב חשמלי צריך ביטוח שונה?
משום שמדובר ברכב שעובד מאוד אחרת, עם סיכוני ביטוח משלו. בעלי מכונית חשמלית לא צריכים לחשוש ממחלות מכניות שמאפיינות מנועי בעירה פנימית או היברידיים: למנוע החשמלי יש פחות חלקים נעים, ולא תמצאו מערכת דלק – משאבות, שסתומים, פילטרים ורכיבים אחרים שמצריכים בדיקה פיזית. ולכן, האמינות גדולה בהרבה, וגם זמני הטיפול של המכונאים קצרים משמעותית. אבל לרכב חשמלי יש רגישויות משלו, שחשוב להכיר:
תשתית הסוללה עצמה. ברכב חשמלי, הסוללות מהוות חלק עיקרי ממחיר וערך הרכב, ועלות החלפתן מגיעה בקלות ל-60,000 ש"ח. זו עלות עצומה, שלא הגיוני שנהג יישא בה לבדו – ולכן מצריך ביטוח מקיף שמטפל בנזקי ופגיעות תשתית האנרגיה.
גלגלים ובלמים. מכוניות חשמליות כבדות בהרבה ממכוניות סטנדרטיות, משום שכל חלקן התחתון מרושת במערך מצברים. תוספת המשקל מגדילה דרמטית את שחיקת הצמיגים, וברוב רובם של הדגמים שנמכרים בארץ לא תמצאו צמיג רזרבי; פשוט כי אין עבורו מקום. כמו כן, הבלימה מצריכה יותר אנרגיה, ורפידות הבלמים נשחקות הרבה יותר מהר. ולכן, בעלי מכונית חשמלית רוצים כיסוי ביטוח שיעזור במקרה של פנצ'ר ונזקי בלמים, כדי שלא יישאו בעלויות הללו לבדם.
תשתיות הטעינה. בעלי רכב חשמלי מתקינים גם עמדת טעינה ביתית, שהופכת לחלק אינטגרלי מהשימוש במכונית. העמדות נבדלות זו מזו במהירות הטעינה, במארז עצמו ובעמידות שלו לנזקי הסביבה. כל נזק או שיבוש בטעינה פירושו השבתת המכונית, ולכן יש ערך בשירות ביטוחי שידאג לתיקון העמדה בעת הצורך.
טווח הנסיעה. הטווח המעשי של מכוניות חשמליות אמנם מגיע ל-250 ק"מ לפחות – אבל עדיין אפשר להיקלע למצב בו הסוללה עומדת להיגמר ואין עמדה ציבורית בטווח מתאים. שיעור פריסת העמדות בארץ נחשב לטוב מאוד, אך הן עדיין מעטות יחסית מעבר לקו הירוק ובכמה נקודות בדרום הארץ – מרחבים בהם יש פחות שירותי גרירה זמינים, והעלות בהתאם. כיסוי ביטוחי יכול לחסוך הרבה כסף במקרים כאלה, ולצמצם שיבושים ועוגמת נפש.
חלפים ומערכות. למכוניות בעלות מנועי בעירה פנימית יש שוק חלפים ותיק ומבוסס, והרבה מאוד אפשרויות – בעוד רכב חשמלי הוא עדיין טכנולוגיה רעננה וטרייה; עבורו לא תמצאו חלפים בקלות או בזול – דבר שביטוח מקיף ומוסך הסדר איכותי יוכלו לפתור. במוסכים אחרים עלולים לחפש אלתורים למיניהם כדי לצמצם הוצאות, מה שעלול לפגוע בביצועי המכונית ולקצר את חייה; נכון להיום, רק כ-10% מהמוסכים יודעים לטפל בכל תקלה אפשרית של מנוע חשמלי מתקדם.
כמה עולה ביטוח לרכב חשמלי?
לרוב, ביטוח רכב חשמלי יקר מביטוח מכונית סטנדרטית, לאור העלויות הגבוהות של החלפים ומחירי החלפת הסוללות וכמו כן הסיכוי הגדול יותר לגניבה. אבל חשוב לזכור שכל פוליסת ביטוח מקיף לרכב מקבלת תמחור משלה, בהתאם למאפיינים האישיים של הנהג והמכונית – סוג הרכב, המותג, המודל, גיל הנהג, היסטוריית תביעות ועוד. למשל, הגיל והוותק של הנהג על הכביש משפיעים מאוד משום שנהגים מנוסים נקלעים פחות לתאונות. נהג שמחנה את רכבו אך ורק בחניה סגורה משלו חשוף פחות לאיומי גניבה, ולעיתים יש הנחות והטבות שמקורן במבצעים של ספקי הביטוח, מועדוני לקוחות אשראי ועוד. גם הדגם שרכשתם משפיע: רכבים חשמליים בעלי טווח ארוך יותר מצריכים פחות טעינות, מה שיכול לספק לכם הנחה של 10% ויותר.
ובכלל, ככל שיותר רכבים חשמליים ייכנסו לשוק, כך צפויה ירידה בעלויות הביטוח בשל גידול בתחרות.
ההמלצה הרווחת טרם רכישת פוליסת ביטוח מקיף לרכב חשמלי, הינה לבצע השוואת מחירים בין המתחרים, ולבחון את הכיסויים הנדרשים להגנה מלאה למאפייני הרכב הייחודיים.
האם צריך לבטח את הסוללה בנפרד?
לא; היא חלק בלתי נפרד ממערכת ההנעה, ולכן מכוסה בכל אירוע ביטוחי, בהתאם למקרה הביטוח בפוליסה. אי אפשר לעשות "ביטוח רכב" ולצידו "ביטוח סוללה".
איך עובדים שירותי דרך לרכב חשמלי?
אלו הם שירותי חילוץ וגרירה כמו של מכונית סטנדרטית, שפותר לכם בעיות כמו תיקונים קלים, התנעת מכונית שלא מניעה, וחילוץ או גרירה למוסך הרלוונטי.
מקבלים שירותי דרך במקרה של סוללה ריקה?
כן, בפוליסות מתקדמות: ניתן להוסיף שירות גרירה לעמדת הטעינה הקרובה, במגבלות טווח ומספר הפעלות בשנת הפוליסה. כך תוכלו להמשיך בנסיעה גם במקרה של שיבוש לא צפוי או טעות תכנון.
דוגמה לביטוח רכב חשמלי: ביטוח ישיר
לביטוח ישיר יש פוליסה מתקדמת שמתייחסת לכל אחת מהחולשות האפשריות:
– שירותי דרך מתקדמים שמותאמים לרכב חשמלי וכוללים גרירה של עד 30 ק"מ למוסך במקרה של התרוקנות סוללה – גרירה לעמדת הטעינה הקרובה (מוגבל למרחק של 30 ק"מ וניתן למימוש עד פעמיים בתקופת הפוליסה)
– פנצ'רייה (גרירה לפנצ'רייה/ מוסך קרוב כאשר בדגם הרכב לא סופק גלגל רזרבי מהיבואן – מוגבל למרחק של 30 ק"מ)
– שותפות עם מוסכים מתקדמים שיודעים לטפל בכל ליקוי אפשרי בדגמים שנמכרים בישראל
– כיסויים אפשריים כמו החלפת שמשות, פנסים ומראות צד, כיסוי לכל נהג מעל גיל 24 וכיסוי זמני לנהג צעיר
– הטבות לבעלי רכבים חשמליים חדשים שכוללות החלפת חלקים מקוריים
בנוסף, כל שירותי החברה זמינים בדיגיטל, באפליקציית מובייל נוחה ביותר עם בונוס לנהגי רכב חשמלי: שירות "קרוב אליך" שמציג מיקומי עמדות טעינה סמוכות, מה שמאוד מתאים למשפחות שאוהבות לטייל.
סיכום
פוליסת ביטוח לרכב חשמלי אמנם יכולה להיות יקרה יותר משל רכב עם מנוע בעירה פנימית, אך עדיין תשלמו הרבה פחות על ההתניידות המשפחתית שלכם – ונהג שיבחר בפוליסה מתאימה יוכל לצמצם הוצאות פוטנציאליות במקרים לא נעימים, ולהוציא 100% ממכוניתו שנים ארוכות.
.