fbpx

מחירון אופנועים מוטו - גרסה דיגטלית

voge מוטו24 רביעי מתחת לתפריט – ראלי300
קוב kove מתחת לשורת menu
קריסטלינו מתחת לתפריט xi
זונטס מתחת לשורת לוגו – אמצע 1
קריסטלינו קובית צד xi
דוקאטי קוביה עליון גבוה – דזרט
מטרו באנר שמאל הכי עליון xmax300
מידלנד שחורי 140 על 70
עופר אבניר קוביה שמאל
אלבר טריומף קוביה עליון
פוני pny באנר קוביה צידי
אישימוטו באנר קוביה שמאל
קוב 140 על 70
v12 באנר צידי
מוטוטאץ דקר
תמוז
מחירון אופנועים – קוביה שמאל תחתון
דוקאטי קוביה שמאל פניגלה v2
HJC
אודי דגן 140 על 70
שרקו
voge מוטו24 באנר r-125
סטפן

בית המשפט: מצלמות מהירות א3' אמינות ומדויקות

בית המשפט: מצלמות מהירות א3' אמינות ומדויקות

כתב: דניאל 'מיצו' פטרי

לאחר שנים של מאבק משפטי, בית המשפט המחוזי בבאר שבע קיבל את עמדת המדינה ודחה ערעור על הכרעת בית המשפט לתעבורה בבאר שבע שקבע כי מצלמות המהירות א3 אמינות ומפיקות תוצאות מדויקות – דחיה על בסיסה משטרת ישראל תוכל להמשיך לאכוף בעזרתן עבירות מהירות.

מערכת המצלמות המוכרת כ־א3' שנפרסה על כבישי ישראל מאז אמצע שנת 2010 נמצאת זה זמן רב במרכזו של ויכוח משפטי ער שמנסה לבדוק האם המערכת האלקטרונית שמופעלת על ידי יחידה משטרתית היושבת בהר חוצבים בירושלים היא אמינה או לא.

לעיתים נדמה שהדיון המשפטי הזה מתלהט בצורה לא פרופורציונלית. אבל כשמסתכלים על מה שבאמת חשוב כאן – מגלים שהסיבה העיקרית למהלומות המוחלפות בין המשטרה, הפרקליטות, ובאי כוחם של נהגים/רוכבים שרוצים להוכיח את חפותם היא – איך לא – הכסף. ויש כאן הרבה מאוד כסף. למעשה, מדובר במאות מיליוני שקלים שהמערכת מכניסה לקופת המדינה מדי שנה, וקל להבין למה אף אחד לא ירצה לוותר על פרה חולבת כה מניבה.

מאבק משפטי זה נדמה לעיתים כקרב איגרוף בו כל צד מטיח מהלומה על הצד השני, ולרגע נראה כאילו הוא לא מסוגל להתאושש ממנה. זה קרה פעם אחר פעם, כשנקבע על ידי מספר שופטים היושבים בבתי משפט לתעבורה כי המערכת איננה אמינה. ולא רק, המשטרה נתפסה עם המכנסיים למטה כשהתברר שמי שהיה אמון על בדיקת המערכת בכלל לא עשה את עבודתו ולמעשה הציג נתוני שקר בבית המשפט. ועל כל פעם כזו, חזרה המשטרה/פרקליטות מהקרשים והגישה חוות דעת כאלה ואחרות שלמעשה מוכיחות (לכאורה) שהמערכת דווקא כן אמינה.

הפעם – מי סופר איזו – הגיע רגע שבו שוב חיכינו לקבל את החלטת השופטים בנושא זה. והנה, בית המשפט המחוזי בבאר שבע קיבל לאחרונה את עמדת המדינה ודחה אמש (שלישי) את הערעור שהוגש על ידי נהג שהורשע בבית המשפט לתעבורה בבאר שבע.

בהרכב בן 3 שופטים (נשיאת ביהמ"ש כב' השופטת רויטל כץ, ש' יואל עדן, ש' גילת שלו) קבע בית המשפט כי מערכת א3' המשמשת את משטרת ישראל לאכיפת מהירות נסיעה של כלי רכב הינה אמינה ומפיקה תוצאות מדויקות.

בית המשפט סמך את ידיו על תוצאות כמות גדולה של ניסוי שטח אשר בוצעו למערכת ע"י מומחי הטכניון וזאת תוך שימוש בשני אמצעי מדידה עצמאיים ונפרדים, ותוך השוואת תוצאות הניסויים אל המדידות שבוצעו ע"י מערכת א3'.

מצד שני, ערעורו של הנאשם לבית המשפט המחוזי בבאר שבע הסתמך על טענת מרכזית שלמרות שבאופן עקרוני מערכת א3' נמצאה אמינה, הרי שביחס לשלוש העמדות המסוימות שמדדו את מהירות הנסיעה שלו, לא הוכח כי הן הופעלו בהתאם להוראות היצרן ועל ידי מפעילים מיומנים.

בפסק הדין של בית המשפט המחוזי נכתב: "מצאנו, כי הקביעות של בית משפט קמא ביחס לאמינות מערכת א3' עצמה, מעוגנת היטב בשורה ארוכה של ראיות אשר באו בפניו ובראשן סדרה ארוכה של למעלה מ־700 בדיקות שטח וניסויים, אשר העלו תוצאות מדויקות, בבדיקות מגוונות, לכלי רכב שונים, ובתנאים שונים. שורה ארוכה של בדיקות אלו לצד הראיות הנוספות… וזאת תוך בחינה זהירה ומדוקדקת של כלל הראיות, מביאים למסקנה, מעל לספק סביר, כי מערכת א3' מבצעת בדיקות מהירות, ברמת דיוק אשר ניתן על סמכה לקבוע ממצאים בהליך הפלילי. אשר לשלוש המערכות נשוא הערעור, מהראיות אשר באו בפני בית משפט קמא, המסקנה, מעל לספק סביר הינה כי תוצאות המדידות במערכות אלו מדויקות, וניתן לקבוע ממצאים על סמך כל אחת מהן".

המשטרה, הפרקליטות והמדינה בוודאי שמחות על המשך הפעלת המערכת שרק לאחרונה התבשרנו על הארכת חוזה הפעלתה בשנתיים נוספות. עם זאת, כפי שטענתי בתוקף עוד מהימים הראשונים של הפעלת המערכת, לאכיפת המהירות אין כל השפעה אמיתית על המצב הבטיחותי על כבישי הארץ, וכהוכחה הראיתי כי אין קשר בין מיקומי מצלמות המהירות כפי שהוצבו על ידי המשטרה והמשרד לביטחון פנים, לבין מיקומי הכבישים האדומים בהם אולי באמת יש חשיבות למהירות הנסיעה.

עד כה לא עשתה המשטרה דבר בנושא, והמשיכה להציב את המצלמות בעיקר וכמעט אך ורק במקומות שבהם הם יהיו רווחיות, ולאו דווקא ישפרו את הבטיחות באותם קטעי כביש. ואם לא די בכך, כל מה שצריך זה להסתכל על חוסר המשילות והכאוס השורר בכבישי הארץ – בעיקר בדרום הפרוע, אך לא רק – ולספור מדי חודש את כמות ההרוגים והנפגעים מתאונות דרכים בכבישים מועדים לפורענות. תשאלו את עצמכם כמה מאותם הרוגים היו ניצלים אם באותם כבישים אדומים וקטלניים היו מצלמות מהירות, ולאו דווקא בקטעי כביש ישרים ובאוטוסטרדות בטוחות בהם התנועה זורמת ללא הפרעה.

סעו בזהירות.

האמור בכתבה אינו מובא כתחליף לקבלת ייעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים בכתבה זו הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

 

דניאל פטרי – 'מיצו'

רוכב כבר קרוב ל־30 שנה על כל מה שזז. מיצו פעיל מאוד בקהילת הרוכבים בישראל, ניהל במשך שנים רבות את 'פורום 8' בתפוז וכן מספר קבוצות פעילות בפייסבוק ו־וואטסאפ. הוא גם אוהב לכתוב על חוויותיו באתר שלו – 'מיצו בדרכים'. מיצו משמש גם כיו"ר מועדון רוכבי דוקאטי בישראל. ביום יום מיצו עוסק בתחום אבטחת המידע, ומרצה בנושא בארץ ובחו"ל.

 

 

 

2 תגובות ל בית המשפט: מצלמות מהירות א3' אמינות ומדויקות

  1. פרה חולבת איך לא מעניין אותם בטיחות והרוגים…?? תאכלו חצץ וקש עלובי נפש

    • פס"ד אינו רלבנטי מאחר ואין בית מחוקקים בישראל לפחות משנת 1958 ולמעשה כל החוקים מאז ועד היום אינם חוקיים, לרבות פקודת התעבורה, חוק בתי המשפט, ועוד ועוד הכל לא חוקי וכל הקנסות אינם אלא גניבה ושוד וכל זאת למה מפני שבחוק יסוד הכנסת ויתרה הכנסת על כל סמכות חקיקה, ושינתה את נוסח הצעת החוק כך שבסופו של דבר סע' 1 לחוק קובע שהכנסת היא בית נבחרים בלבד, ולא הוקנו לה שום סמכויות חקיקה – זאת המציאות המשפטית ואין בילתה, כל שנותר זה לצי-בור להתעורר ולעמוד על זכויותיו ולהתנגד להמשך הפשע הפיראטי והשוד בחסות ה'חוק' שאינו חוקי ממילא לפי חוק יסוד. עובדה.

תגובות

עופר אבניר מגדל ימין
קוב מגדל kove