fbpx

מחירון אופנועים מוטו - גרסה דיגטלית

voge מוטו24 רביעי מתחת לתפריט – ראלי300
אלבר טריומף מתחת ל-menu – אמצע 3
דוקאטי מתחת לתפריט – אמצע 2 – פניגלה v2
זונטס מתחת לשורת לוגו – אמצע 1
דוקאטי קוביה עליון גבוה – דזרט
מטרו באנר שמאל הכי עליון xmax300
קריסטלינו קובית צד xi
פוני pny באנר קוביה צידי
אלבר טריומף קוביה עליון
קוב 140 על 70
עופר אבניר קוביה שמאל
מידלנד שחורי 140 על 70
מוטוטאץ דקר
אישימוטו באנר קוביה שמאל
v12 באנר צידי
תמוז
סטפן
דוקאטי קוביה שמאל פניגלה v2
אודי דגן 140 על 70
מחירון אופנועים – קוביה שמאל תחתון
voge מוטו24 באנר r-125
שרקו
HJC

מבחן דרכים: ימאהה MT-07 Y-AMT – בהשקה עולמית

מבחן דרכים: ימאהה MT-07 Y-AMT – בהשקה עולמית

כתב: אריק רוזנבלום | צילום: ימאהה

שורה תחתונה: אם אתם עדיין בפוזיציה של "אוטומטי מוציא את כל הכיף מאופנועים", תדעו שכמו ה־MT-07, הגיע הזמן שתתבגרו.

לפני קצת יותר מחצי שנה, בהשקה של האופנוע הראשון של ימאהה על מערכת ה־Y-AMT, ה־MT-09, תהינו האם הבחירה של ימאהה דווקא בנייקד הספורטיבי הגדול להיות הדגם הראשון עם תיבת ההילוכים האוטומטית הייתה נכונה, ולמרות שהיא השתלבה בצורה מצוינת עם ה־09, אחרי שרכבנו בהשקה העולמית על ה־07 החדש בגרסת ה־Y-AMT – אין לנו ספק שהמערכת הזו נולדה בדיוק בשביל כלים כמוהו.

מתחילת דרכו, ועד לדור הרביעי הנוכחי, דגם הביניים של ימאהה מציע שילוב מדויק בין ביצועים ויכולת לרגש לבין ידידותיות ואופי מזמין וסלחן, מה שהופך אותו לכלי שקוסם הן לרוכבים ותיקים והן לרוכבים מתחילים, שיכולים לצלוח איתו פרק זמן ארוך יותר מאופנועי "מתחילים" אחרים בנפח נמוך יותר. הגורם המשמעותי ביותר בחבילה המאוזנת הזו הוא מנוע ה־CP2 עטור השבחים, שבקצת יותר מעשור נמכר בכמות של כ־400,000 יחידות באירופה ושימש יותר מ־5 דגמים שונים – ולא רק של ימאהה.

מנוע הטווין המקבילי בנפח 689 סמ"ק מצויד בגל-ארכובה 270° (קרוספליין), גל-זיזים עליון כפול ו־4 שסתומים לצילינדר, ובגרסה העדכנית שלו הוא מקבל מצערת YCC-T "רכב-על-חוט" אלקטרונית, עם 3 מצבי רכיבה השולטים על מפת המנוע ובקרת האחיזה, ושומר על אותם נתונים – 73 כ"ס ב־8,750 סל"ד ו־6.9 קג"מ ב-6,500 סל"ד. הוא מצויד כעת במערכת יניקה חדשה ל"הגברה אקוסטית", בעלת 4 פתחי יניקה על מיכל הדלק, שמגבירה את צליל האופנוע לכיוונו של הרוכב, מבלי להגביר את עוצמת הרעש מהאגזוז.

תיבת ההילוכים עברה גם היא שדרוג, עם שינויים ביחסי ההעברה בכל ההילוכים, סליפר ואסיסט קלאץ' חדש ואפשרות להתקנת קוויקשיפטר דו-כיווני. אך כאמור, החידוש החשוב ביותר בדור הרביעי של ה־MT-07 הוא שלראשונה מוצעת גרסה המצוידת במערכת ה־Y-AMT האוטומטית, שמאפשרת לרוכב לבחור בין רכיבה אוטומטית מלאה לרכיבה ידנית ללא מצמד – עם העברת הילוכים בעזרת מתגי הכידון. מחירו בגרסת הבסיס עומד על 58,985 ₪, בעוד גרסת ה-Y-AMT האוטומטית עולה 62,985 ₪.

המנוע הוא עדיין אותו מנוע מגניב וכל כך טוב שאנחנו מכירים על לא מעט דגמים, יש לו המון מומנט בכל קשת הסל"ד, ואחרי המעבר למצערת אלקטרונית, הכוח נבנה בצורה מעודנת יותר, פחות מתפרצת, אבל התחושה של מנוע חי ונושם, עם המון עוצמה ורגש – נשמרת. הוא נמרץ ושמח לדהור קדימה בכל הילוך, ובראשונים הוא גם ממש מכונת ווילי צייתנית ונשלטת. קל מאוד להתחבר לכלי וזה קורה די מהר, הוא לרגע לא מרגיש כאילו חסר לו כוח, הוא גמיש ומשלב בצורה נהדרת בין שימושיות ונגישות להנאה וריגושים. כל זה ממשיך להיות נכון גם בגרסת ה־Y-AMT, שלא גורעת מההנאה, לא פחות "אופנוענית" ומתחברת למנוע הנפלא הזה כאילו פותחה במיוחד בשבילו.

יש שני מצבי רכיבה אוטומטיים – D הרגיל וגם D+ הספורטיבי – וכמובן שגם מצב רכיבה ידני, ללא מצמד, אז החלפת ההילוכים מתבצעת עם כפתור 'נדנדה' בכידון הימני. המעבר ביניהם נוח וקל, אפשר גם להעלות או להוריד הילוך במצב האוטומטי מבלי להפריע. זמני ההעברה הקצרים של ה־Y-AMT נשמרים גם כשהמחשב מפקד עליהם וגם לפקודת האצבעות, וכמו שאמרנו על המערכת הזו כבר בדגם ה־MT-09 – היא נוחה, מהירה ומרגישה טבעית והכל עובד בצורה מדויקת וחלקה.

בקטעים עירוניים וברכיבה בקצב רגוע, בחרנו להשתמש במצב האוטומטי הרגיל, וכשהקצב עלה מחוץ לעיר, מצב D+ היה מהנה יותר והרגיש מתאים יותר לצידו הספורטיבי של ה־07. עם זאת, ברכיבה ספורטיבית נהנתי יותר מהרכיבה במצב ידני; היא דומה מאוד לרכיבה על אופנוע רגיל, בלי התעסקות עם ידית מצמד, עם החלפת הילוכים הרבה יותר חלקה ונוחה – ובמהירות שמרגישה אפילו גבוהה יותר מקוויקשיפטר. לגרסת ה־Y-AMT מצטרפת גם בקרת שיוט, שלא קיימת בגרסה הרגילה, ומהווה יתרון נוסף ברכיבת תיור. מערכת היניקה החדשה שאמורה לשפר את חווית הסאונד לרוכב, מבלי להפריע לסביבה, פחות מודגשת ומורגשת ב־07 משהייתה ב־09, ישנו שיפור קל בצליל, הוא נוכח יותר, אבל פחות עוצמתי וישיר כמו שהיה ב־09 החדש.

מצבי הרכיבה החדשים – ספורט, כביש והתאמה אישית – משנים את מיפוי הכוח של המנוע והתערבות בקרת האחיזה, כשמצב ספורט מספק את העוצמה המלאה של המנוע והתערבות מופחתת של בקרת האחיזה, עם תגובת מצערת חדה ומדויקת, ישירה, ומאפשר ליהנות מפוטנציאל הביצועים המלא של ה־CP2. במצב כביש מיפוי המנוע רגוע יותר ובקרת האחיזה מעורבת באופן מלא, שם בהחלט מורגשת תגובת מצערת מאוזנת ורגועה יותר, שמתאימה לשימוש יומיומי בכביש עירוני עמוס או נסיעה מנהלתית. המצב האחרון מאפשר התאמה אישית ובחירה במצב הכוח (1-3, מספר נמוך יותר הוא חזק יותר) והתערבות בקרת האחיזה (1,2 או כיבוי מלא). במצבים האוטומטיים המנוע פועל במצב הכוח הנמוך יותר (3) ומה שמשתנה הוא התערבות בקרת אחיזה (גבוהה יותר במצב D, נמוכה במצב D+) ותזמון העברת ההילוכים.

ההתעסקות במצבי הרכיבה השונים ומצבי התפעול של התיבה נעשית בצורה קלה וברורה בעזרת בית מתגים חדש וצג TFT בגודל 5 אינץ'. לוח המחוונים החדש צבעוני ונראה מודרני, קריא וברור ובעל 4 מצבי תצוגה שונים. יש לו גם קישוריות בלוטוס ומערכת ניווט של Garmin (לא זמינה בישראל), ויש גם שינוי בתפעול המאותתים – שכעת בעלי מנגנון ביטול עצמי, עם אפשרות "איתות קל" בלחיצה קצרה על המתג, כמו גם איתות חירום בעת בלימה חזקה.

ההתנהגות של ה־MT-07 החדש מרגישה ללא ספק כמו עליית מדרגה. השיפור הדינמי ניכר בעיקר ברכיבה ספורטיבית או מאומצת. השלדה חוזקה בכ־13% לשיפור הקשיחות הפיתולית, האורכית והצידית וחוזקה באזור ציר הזרוע האחורית, אבל השינוי הבולט ביותר נוגע לאופי של מערכת המתלים – ובעיקר המזלג ההפוך החדש, שמחליף את המזלג הקונבנציונלי שהותקן בדורות הקודמים של ה־MT-07, ומפגין יכולת מרשימה בריסון, ספיגה ושמירה על עקביות ואחיזה. הוא מספק תחושת חיבור ותקשורת עם האספלט – מהסוג שמצדיק את כבישי ספרד כמוקד ההשקה. גם הזרוע האחורית הא-סימטרית החדשה עושה את חלקה בשיפור התחושה, ובעוד המזלג הקדמי נטול אפשרויות כיוונון, הבולם האחורי ניתן לכיוונון עומס קפיץ ושיכוך החזרה. האופנוע מרגיש פחות קופצני מבעבר. הוא לא מגיב בצורה אגרסיבית לפקודות תיקון או בעיות בפני האספלט, ומציע יציבות וביטחון גם בפניות. אפשר לרכב עליו מהר יותר מבעבר – ועדיין ליהנות מדיוק וחדות בתחושת ההיגוי, גם במהירויות גבוהות.

תנוחת הרכיבה שונה, אך נותרה קרובה לזו של הדגמים הקודמים, הכידון התקרב מעט לרוכב, הונמך טיפה, והפך רחב יותר – מה שתורם לתנוחה ספורטיבית יותר אך נינוחה. גם מיכל הדלק עבר עידון והוצר מעט, ושיפורים קטנים נוספים – מושב חדש בגובה 805 מ"מ ורגליות נמוכות יותר – יוצרים תנוחה טבעית יותר ונוחה לאורך זמן. יש משהו מאוד כייפי בפרופורציות של הכלי הזה. הוא שומר על תחושת קלילות וקומפקטיות, אבל מרגיש בוגר, שלם ומהודק יותר – הרבה בזכות הנוחות, המנוע והתיבה הגמישים והבולם הקדמי החדש בשילוב מכלולי השלדה המשודרגים, שמספקים תחושה של כלי "גדול יותר". ולמרות שה־MT-07 הוא עדיין אופנוע נייקד יחסית קומפקטי, הוא מרגיש קצת יותר מרווח – אם כי רוכבים גבוהים מאוד (מעל 1.85 מ') עשויים לחוש צפיפות. עבור רוכבים בגובה ממוצע וסביבתו, תורגש התאמה טובה ותיווצר די מהר תחושת ביטחון גבוהה. החיסרון הברור: אין מיגון רוח בכלל, ולמרות שעד מהירויות של כ־135 קמ"ש אפשר לרכב בצורה די נעימה – לאורך זמן זה מתיש. להתמודדות עם החיסרון הזה ימאהה מציעה מספר אביזרים שונים להסטת הרוח – בקטלוג האביזרים המקוריים שגדל בכ־50% – החל מכיסוי קטן ודקורטיבי ללוח המחוונים ועד מגן רוח אמיתי בגודל מלא. אם תהיתם לגבי הנוחות למרחקים – רק אחרי כ־200 ק"מ של רכיבה התחלנו להרגיש מעט עייפות בגוף וחוסר נוחות על המושב. בהתחשב בכך, אפשר לומר שה־MT-07 החדש מצליח להפתיע לטובה גם בפרק הזה.

המעבר לקליפרים רדיאליים מקדימה, עם 4 בוכנות וצמד דיסקים בקוטר 298 מ"מ, בשילוב גלגלים קלים יותר וצמיגי דנלופ Sportmax Q5A חדשים משפרים את יכולת הבלימה של ה־MT-07, עם יותר עוצמה אבל בעיקר הרבה פידבק ודיוק, כשהאחיזה הנהדרת של הדנלופים מאפשרת להשתמש בהם מכל מהירות ובכל עוצמה עם תחושה של ביטחון ושליטה – מה שבא לידי ביטוי ברכיבה בכבישים המפותלים במסלול ההשקה, אם כי חשוב לציין שגם האספלט המשובח תרם את חלקו לחוויה.

העיצוב החדש שואב השראה מאחיו הגדול, הוא מרגיש בוגר יותר, ולשם גם המעצבים של ימאהה כיוונו, אבל מבלי לאבד את הזהות הייחודית לו. המעבר של לוח המחוונים למיקום צמוד יותר ליחידת התאורה הראשית, העיצוב של זו החדשה, ואפילו פרטים ויזואליים פחות בולטים, כמו עיצוב הכנף הקדמית וה"כונסים" שבצידי המיכל, כל אלו מעניקים ל־07 מראה מעט יותר מסודר ופחות מצועצע. שלוש אופציות הצבע החדשות מגבות את זה, השחורה היא הסטנדרט שכמעט כל אופנוע חייב להיות מוצע בה, ולמרות שהרגשנו בומרים מדי ל־Ice Storm המשלב אפור ותכלת היא הייתה יפה מאוד, וה־Icon Blue בשני גימורים של כחול בוהק, מצאה חן בעינינו והרגישה "מתאימה".

ואולי זה בעצם מסכם את הדור הרביעי של ה־MT-07, הוא מתאים לקהל רחב יותר של רוכבים מסוגים שונים. הוא לא איבד ולו מעט מהצד הספורטיבי והשובב שלו, הוא זריז, מדויק ונשלט, ומסביב למנוע הנפלא יש לו מכלולים שמאפשרים יותר מאי פעם לנצל אותו גם ברכיבה מהירה ונמרצת יותר, וגם לרכיבת תיור נינוחה, בזכות השיפור בנוחות ובקלות התפעול. התיבה האוטומטית היא שילוב נהדר, והיא הופכת אותו לנגיש וגם שימושי יותר. בדורו הרביעי ה־07 החדש הוא אופנוע לצעירים חסרי מנוח, אבל אולי לראשונה – גם לצופי הסדרה.

תעודת זהות

 

Yamaha MT-07 Y-AMT

 

דרגת רישוי: A (זמין גם בגרסת A1)

 

מחיר: 58,985 ₪ (62,985 ₪ ל־Y-AMT)

 

נתונים טכניים

 

מנוע: שני צילינדרים, קרוספליין 270 מעלות, גל-זיזים עליון כפול, מקורר נוזל, מוזרק דלק

 

נפח: 698 סמ"ק

 

הספק: 73 כ"ס ב־8,750 סל"ד

 

מומנט: 6.9 קג"מ ב־6,500 סל"ד

 

מתלים: מזלג KYB הפוך בקוטר 41 מ"מ עם מהלך של 130 מ"מ, מאחור בולם KYB עם אפשרות כיוון שיכוך החזרה ועומס קפיץ ומהלך של 130 מ"מ

 

בלמים: מקדימה זוג דיסקים בקוטר 298 מ"מ, מאחור דיסק יחיד בקוטר 245 מ"מ, מערכת ABS

 

מידות צמיגים: קדמי 120/70-17, אחורי 180/55-17, דנלופ Sportmax Q5A

 

מידות כלליות: אורך 2,065 מ"מ, רוחב 780 מ"מ, גובה 1,110 מ"מ

 

בסיס גלגלים: 1,395 מ"מ

 

גובה מושב: 805 מ"מ

 

מרווח גחון: 150 מ"מ

 

משקל רטוב: 183 ק"ג (186 ק"ג ל־Y-AMT)

 

נפח מיכל דלק: 14 ליטר

 

מדידות

 

 

תגובות

עופר אבניר מגדל ימין
קוב מגדל kove