fbpx

מחירון אופנועים מוטו - גרסה דיגטלית

מטרו ימין 4
קאברג שחורי 205 על 35
אודי דגן מתחת לתפריט
דוקאטי באנר חדש
מטרו באנר שמאל הכי עליון
cristalino קובית צד xi
אישימוטו באנר קוביה שמאל
מוטוטאץ דקר
אלבר טריומף קוביה עליון
עופר אבניר קוביה שמאל
תמוז
קוב 140 על 70
מידלנד שחורי 140 על 70
סטפן
HJC
אודי דגן 140 על 70
מחירון אופנועים – קוביה שמאל תחתון
voge מוטו24 באנר
שרקו

אופנועים ומנועים במשחקי פוקימון החדשים

אופנועים ומנועים במשחקי פוקימון החדשים

כתב: אסף לביא בנארי | צילום: יח"צ

בצמד המשחקים החדשים בסדרת פוקימון, Scarlet ו־Violet, המציגים את הדור התשיעי של מפלצות הכיס שנכנסו לחיינו לפני יותר מ־25 שנה, מככבים פוקימונים חדשים המבוססים בין הייתר גם על מנועים ואופנועים, כשדמות הגיבור הראשי רוכב במסעותיו על פוקימון אגדי הדומה לאופנוע.

כן, אתם קוראים על פוקימון במגזין מוטו, אבל יש לזה סיבה – משחקי הדור התשיעי של הסדרה, Pokémon Scarlet ו־Pokémon Violet, שהושקו בכל העולם ב־18.11, משלבים לראשונה גם קצת מוטוריקה, או לפחות סוג של, כשהפוקימונים המרכזיים של המשחק, כמו גם עוד כמה נוספים, שואבים השראה מהעולם האמיתי ומאופנועים ומנועים.

עטיפות המשחקים החדשים

עכשיו ניכנס לעומק הגיקיות, ונספר לכם שכל אחד מ־1,010 הפוקימונים הקיימים כיום, וכן כל אחד מ־151 הפוקימונים המקוריים שנוצרו בשנת 1996, שואבים השראה מסיפורים אמיתיים, אגדות, חיות וחפצים. במשחקי הדור החדש תמצאו שני פוקימונים מרכזיים – Koraidon (קוריידון) ו־Miraidon (מיריידון), הפוקימונים האגדיים של המחוז החדש, Paldea (פלדיאה) המבוסס בעצמו על ספרד, שמופיעים על עטיפת המשחקים, ישמשו את דמות הגיבור הראשי במסעותיו ככלי תחבורה, כשהם מסוגלים לשנות צורה ו־"להצמיח" שני גלגלים כמו אופנוע ולשאת את הגיבור ברחבי היבשת, כמו גם לשמש אותו לטיפוס הרים, שייט ודְּאִיָּה. שאר הדמויות להן פחות מזל לא ילכו ברגל וישתמשו בפוקימון המצוי Cyclizar (סייקליזר) המסוגל גם הוא לנפח צווארו ולגלגל זנבו לצורה המדמה אופנוע ומשמש גם הוא ככלי תחבורה דו-גלגלי.

דמות הגיבור תרכב על Koraidon במשחק Pokémon Scarlet או על Miraidon במשחק Pokémon Violet.

אבל רגע, לא סיימנו. אל כל אלו מצטרפים צמד פוקימונים נוסף, Varoom (ווארום) ו־Revavroom (רוואוורום), ששמותיהם כפי ששמתם לב מגיעים מהצליל שמפיק מנוע ומהמילה Rev שמשמעותה סיבובי מנוע (Revolutions). ווארום הוא פוקימון הצילינדר-היחיד (Single-Cyl) והוא גם נראה ככזה, עם פתח יניקה, או פה, מקדימה ומאחור צינור מפלט. רוואוורום הוא פוקימון רב-הצילינדרים (Multi-Cyl) והוא הצורה המפותחת של ווארום, יש לו מראה של מנוע V6, עם פילטר אוויר ענק מעליו שמשמש כפה ושני צינורות פליטה הנמתחים לאחור. בפוקימון הצליחו להשחיל על הדרך גם דברי ביקורת על מנועי בעירה פנימית ושני הפוקימונים הנ"ל הם מסוג מתכת ורעל…

בנוסף לכל זה, לדמות הגיבור הראשי – תלמיד בבית ספר חדש ויוקרתי ללימודי פוקימונים – ניתן לחבוש קסדת אופנוע – קסדות 3/4, חצי, מלאות, שטח, קלאסיות ועוד – עם מגוון של צבעים וגרפיקות. הלוואי עלינו כזה מבחר.

מה שנחשב היום לזיכיון המדיה המכניס ביותר אי פעם החל בשנת 1996, כששוחררו ביפן צמד המשחקים הראשונים של פוקימון, "Pocket Monsters: Red and Green", כשהשם Pokémon הוא למעשה קיצור של השם המקורי 'מפלצות כיס'.

מי שיצר את המשחקים היה סטושי טג'ירי, שרצה להפוך את תחביב ילדותו – איסוף חרקים – למשחק וידאו בו יוכלו לשחק ילדים בכל העולם. המשחק שיצר כולל מגוון של 'מפלצות', פוקימונים, אותם יכול השחקן לאסוף – ללכוד בכדור קטן אותו הוא שומר בכיסו (ומכאן השם) – במהלך מסעותיו להיות מאמן הפוקימונים הטוב ביותר, בדרך הוא נחלם בפוקימונים ומאמנים נוספים, מביס את יריביו ומפתח את יכולותיו שלו ושל הפוקימונים שלו.

את החשיפה הגדולה קיבל המותג היפני בסוף שנות ה־90 ותחילת המילניום כשסדרת הטלוויזיה של פוקימון החלה להיות משודרת במדינות רבות ברחבי העולם, כשלצידם של המשחקים המסורתיים החלו להימכר גם קלפי משחק, בובות ועוד. עד היום ממשיכים לצאת משחקי פוקימון חדשים לקונסולות המשחק של נינטנדו, בכל כ־3 שנים נחשף דור חדש של משחקים המביא עמו הרפתקאות חדשות ופוקימונים חדשים, כשהעולם של פוקימון הפך לתופעה גלובלית נרחבת שלא מיועדת לילדים בלבד ושיוויו של הזיכיון מוערך ביותר מ־100 מיליארד דולר.

לחדשות מגזין מוטו ישירות ל־Whatsapp לחצו כאן
לחדשות מגזין מוטו ישירות ל־Telegram לחצו כאן

תגובות

עופר אבניר מגדל ימין
הונדה מגדל 2 CBR650R