fbpx

מחירון אופנועים מוטו - גרסה דיגטלית

voge מוטו24 רביעי מתחת לתפריט – ראלי300
אלבר טריומף מתחת ל-menu – אמצע 3
אודי דגן מתחת לתפריט
מטרו ימין 1 – ימאהה 26 יוני
מטרו באנר שמאל הכי עליון ימאהה – יוני-26
קריסטלינו קובית צד xi
תמוז
מידלנד שחורי 140 על 70
nicot ניקוט אשדוד
kove 140 על 70 – איקס510
מוטוטאץ דקר
אישימוטו באנר קוביה שמאל
מוטו מימון – קוביה – אתה תדאג לאופנוע אנחנו נממן
אלבר טריומף קוביה עליון
עופר אבניר קוביה שמאל
זונטס קוביה 140
מחירון אופנועים – קוביה שמאל תחתון
HJC
אודי דגן 140 על 70
voge מוטו24 באנר r-125
סטפן
שרקו

ראלי דקאר 2026 – היום השמיני: סנדרס מול הונדה, מאבק הדוק

ראלי דקאר 2026 – היום השמיני: סנדרס מול הונדה, מאבק הדוק

כתב: מערכת מוטו    צילם: יצרן, dakar.com, Honda Racing Corporation

היום השמיני של ראלי דקאר 2026 סימן שלב משמעותי בתוך השבוע השני של המרוץ – שלב שבו הקצב כבר מוכר, העייפות מצטברת, והפערים מתחילים לשקף לא רק מהירות אלא ניהול מרוץ אמיתי. קטע מיוחד באורך כ-483 קילומטרים סביב ואדי אד־דוואסיר, התאפיין בשילוב של תוואי מהיר עם אזורים טכניים, כאלה שדורשים דיוק בניווט ושיקול דעת ברכיבה, ולא רק יד פתוחה על המצערת.

בקטגוריית האופנועים נרשמה הופעה מרשימה של לוסיאנו בנאבידס מספר 77, רוכב ק.ט.מ, שניצח את הקטע בזמן של 4:26:39 שעות. בנאבידס ניהל רכיבה חכמה ואגרסיבית במידה, שמנעה טעויות ושמרה על קצב גבוה לאורך כל הדרך. אחריו, במקום השני, סיים דניאל סנדרס מספר 1, גם הוא על ק.ט.מ, בפער של 4:50 דקות – תוצאה שממחישה את השליטה של היצרנית האוסטרית בקטע הזה, גם אם לא ניצחון כפול.

במקום השלישי הגיע ריקי בראבק מספר 9, רוכב הונדה, עם פער של 5:02 דקות בלבד. בראבק ממשיך להיות עוגן היציבות של הונדה בדקאר הנוכחי, עם רכיבה נקייה כמעט לחלוטין מטעויות. מיד אחריו, במקום הרביעי, סיים טושה שריינה מספר 68 על הונדה, ובמקום החמישי אדריאן ואן בברן מספר 42, גם הוא על הונדה. שלושה רוכבי הונדה בתוך חמשת הראשונים מדגישים את העומק והאחידות של הצוות, גם אם הניצחון היומי הלך לק.ט.מ.

 

 

במקום השישי דורג סקיילר האוז מספר 10, רוכב הונדה נוסף, ואחריו, במקום השביעי, סיים אדגר קאנט מספר 73, רוכב ק.ט.מ הצעיר. קאנט ממשיך להרשים דווקא בשקט: ללא התקפות מיותרות, ללא טעויות בולטות, ועם נוכחות קבועה באזור שבו הדקאר מתחיל להיות מרוץ של ניהול ולא של הימור. זהו יום נוסף שמחזק את מעמדו כאחד הרוכבים המסקרנים במרוץ.

 

 

המאבק על שאר העשירייה הראשונה היה צמוד במיוחד. במקום השמיני הגיע נאצ’ו קורנחו מספר 11, רוכב הירו, שסיים בפער של 17:13 דקות מהמנצח, ואחריו רוס בראנץ’ מספר 46, גם הוא על הירו, עם פער של 20:20 דקות. שני רוכבי הירו ממשיכים להוכיח נוכחות יציבה בעשירייה, גם אם ללא פריצת דרך דרמטית בשלב הזה של המרוץ.

את המקום העשירי תפס בראדלי קוקס מספר 7, רוכב שרקו, שסיים בזמן של 4:49:44 שעות. עבור שרקו, זו תוצאה חשובה שממחישה המשכיות ועמידה בקצב תחרותי מול יצרניות חזקות בהרבה מבחינת תקציב וסגל. מעט מאחור, במקום ה־11, סיים מייסון קליין מספר 98 על KOVE, עם פער גדול יותר, אך כחלק מהמאמץ המתמשך של היצרנית הסינית לשמור על נוכחות ולהמשיך לצבור ניסיון בשלבים הקשים של השבוע השני.

 

 

בסיכומו של היום השמיני, הדקאר נכנס לשלב שבו כל קטע כבר משפיע ישירות על תמונת ההמשך. ק.ט.מ והונדה ממשיכות להכתיב את הטון בצמרת, הירו שומרת על יציבות, שרקו נלחמת על מקומה בעשירייה הראשונה, ו־KOVE ממשיכה את דרכה בזהירות על מנת להגיע עד הסוף.

הזמנה לאירוע אופנועים:

בואו לחגוג את סיום ראלי דקאר

אורחים מיוחדים | מבצעים מטורפים | אוכל, שתיה ופינוקים

מוצ״ש 17 בינואר | 18:30

בקטגוריית המכוניות ניצחון שלב דרמטי הגיע לידי סעד ואראווה מנהיג טויוטה בדרכו לניצחון צמוד, תוך שהוא גובר על חברו לקבוצה הנק לאטגן בפער של שניות בודדות בלבד בקטע הארוך ביותר של המרוץ. שני הנהגים מדרום אפריקה רושמים יום מרשים מאוד, כשסעד ואראווה מוביל בצוות טויוטה במקום הראשון בקטע, ואילו לאטגן מחזיק גם הוא ברמת ביצועים גבוהה וממוקם גבוה בדירוג היומי. מחוץ לצמד הנהגים הללו חזר אל־עטיה, נוהג דאצ׳יה, לשמור על מקומו בפסגת הדירוג הכללי, על אף שסיים את היום במקום החמישי, זאת לאחר שהפערים בתחרות נשארו צמודים למדי. מספר נהגים נוספים ממותגים כמו פורד ממשיכים לשמור על קצב יציב, כשחריגים כמו נאני רומה וקארלוס סיינז נותנים תמונת עומק חשובה לגבי עוצמת הקבוצות במכוניות.

 

קטגוריית ה־SSV ממשיכה להוות זירה של מאבק מתמשך. הקרב בין קאן־אם מאבריק לבין פולריס לא נרגע, כאשר שני הכלים שומרים על קצב כמעט זהה ורק הפרטים הקטנים בשטח קובעים מי מקדים את מי – הבדלי שניות כאן ודקות שם, אחרי קטעים ארוכים של חול וסלעים.

 

 

בקטגוריית המשאיות ממשיכה קאאמז להוביל את הקצב, אם כי התחרות מול איבקו וטטרה צמודה, ותקלות טכניות ושחיקה מצטברת לא מאפשרות לרגע לנוח. הנהגים והצוותים יודעים שהאינטנסיביות של השבוע השני לא מפסיקה לרגע, והניסיון לטפל בכלי ולשמור על מנוע, מערכת הילוכים וצוות תומך בריאים הופך להיות חלק מרכזי מהאסטרטגיה.

 

ראלי דקאר 2026  – מיני סיכום יומי:

קטגוריה יצרנים, כלים ומתחרים בולטים – תמונת מצב
אופנועים לוציאנו בנאבידס על ק.ט.מ מנצח שלב ומוביל כללי; סנדרס וראבק ממשיכים במאבק הצמוד
מכוניות סעד ואראווה מוביל את היום ל-טויוטה; אל־עטיה שומר על ההובלה הכללית
SSV קאן־אם מאבריק ופולריס ממשיכות קרב צמוד
משאיות קאאמז ממשיכה להכתיב קצב בתוך תחרות מול איבקו וטטרה

 

עוד בנושא ראלי דקאר:
ראלי דקאר 2026  – היום הראשון

ראלי דקאר 2026  – היום השני
ראלי דקאר 2026  – היום השלישי
ראלי דקאר 2026  – היום הרביעי
ראלי דקאר 2026  – היום החמישי
ראלי דקאר 2026  – היום השישי
ראלי דקאר 2026  – היום השביעי


 

 

 

תגובות

עופר אבניר מגדל ימין
הונדה מגדל 2 – wn7